Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
aich365
Service Provider
Posts: 53
Liked: 1 time
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Auto select proxy not selecting Veeam Server 9.5

Post by aich365 » Sep 13, 2017 8:36 am

Case 02304443
We have 21 jobs across 55 servers with 121 disks.
We have a main Veeam Server which is connected via iSCSI to the Repository. This Server also acts as proxy01
A 2nd proxy server has been added to spread the load.
Proxy Selection is set to Auto on all jobs and in Infrastructure all Proxies are set to Auto selection
Jobs are queuing (waiting resources) to use Proxy02 but never use Proxy01 for backup although it is used for guest interaction proxy.
If another proxy is added (proxy03) Autoselection works and the load is shared across proxy02 and proxy03.

I have disabled, deleted and uninstalled the proxies from the Veeam server. I have then used Control panel to remove the Veeam transport software.
Proxies have been re-added. On proxy02 this auto installed Transport for Proxy01 on Veeam Server I had to manually install from packages folder.

This has made no difference.
We are running Veeam 9.5 update2

is there a registry setting that will force the use of the main Veaam Server as a backup proxy?

Thanks

foggy
Veeam Software
Posts: 16949
Liked: 1380 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Auto select proxy not selecting Veeam Server 9.5

Post by foggy » Sep 14, 2017 3:02 pm

Hi Clive, is Veeam B&R server also a VM? I suspect it is not capable of hotadd (allows only network mode), so the second (virtual) proxy is always preferred.

aich365
Service Provider
Posts: 53
Liked: 1 time
Joined: Aug 10, 2016 11:10 am
Full Name: Clive Harris
Contact:

Re: Auto select proxy not selecting Veeam Server 9.5

Post by aich365 » Sep 15, 2017 7:07 am

Hi Foggy
Support have advised that jobs will queue waiting for hot-add rather than use network mode.
Proxy01 is indeed a physical box so cannot run hot-add.
We have created another proxy on a VM to spread the load.

Thanks for your response

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], jcapone, JLundgren, seb002 and 27 guests