Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
szabkel
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 04, 2020 7:37 pm
Contact:

B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by szabkel »

Hello!

Tried to migrate VMs with B&R from a 6.7 to a 7.0U3 server. VMs that had no snapshots during the backup process got restored to the new server without problem. However any VM that had a snapshot when it got backed up fails to restore correctly.
Image
The restore process in B&R says "Restore completed successfully". However the Hard disk restore log is already suspicious (completed too fast and much less data is restored). It only restores the data after the snapshot was created. The full backup should take ~182GB:
Image

If I try to start the VM after the restore it fails to boot with boot device not found.

The VM had a single snapshot. Another vm with multiple snapshots also failed to restore.

Thanks for the help!

Case #05480044

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 2388
Liked: 587 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by Egor Yakovlev »

Hi Szabkel,

That does seems strange and abnormal, as snapshots should not cause any trouble for us to backup a VM and restore disks afterwards.
Whenever there is a technical issue, Support Team will be glad to assist, so feel free to open a support ticket and share its ID in this thread as required by forum rules, otherwise I am afraid this post will be deleted by moderator.

On a side note, try running a File Level Restore from that backup too - missing gigs of data from each disk should be easy to spot. That will shortlist if problem was with backup part or with restore part.

/Thanks!

szabkel
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 04, 2020 7:37 pm
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by szabkel »

Hi Egor,

I will open a support case then.

Trying to browse files from the backup throws and error, "Unable to mount disk: unsupported disk type", "Mount wasn't found".

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 2388
Liked: 587 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by Egor Yakovlev »

If FLR doesn't work either, that might be a sign for problems with backup.
Definitely investigate the case with support.

szabkel
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 04, 2020 7:37 pm
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by szabkel »

Opened a case. #05480044

szabkel
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Jan 04, 2020 7:37 pm
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by szabkel »

Support just closed the ticket without responding....

Cool. Bugs like this should be investigated...

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 2388
Liked: 587 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by Egor Yakovlev »

That happens within free tier, as cases there are picked on best-effort basis. You can always try again later.
As for your problem, it is worth giving a shot for Active Full and see if restore point is valid in this case - that will show if problem was with that chain you had before or its related to retrieved backup content in general.

PetrM
Veeam Software
Posts: 2174
Liked: 351 times
Joined: Aug 28, 2013 8:23 am
Full Name: Petr Makarov
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: B&R cannot restore vm if it had a snapshot during backup

Post by PetrM »

Hello,

Just out of curiosity: why don't schedule backups jobs to run when VMs do not have any snapshots? One more idea might be to back up VMs in Network mode and to check whether the issue persists or not.

Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests