Backup Successfully but not all VMs backed up...

VMware specific discussions

Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby lynckmeister » Wed Jun 10, 2015 8:12 am

Hi Forum ,

I have a Backup job scheduled every night. Within this job I have 15 VMs which have to be stored. The next day I can see that the job was done successfully , but only three of 15 VMs are actually done. The Next day 5 or 6 of 15 are done...
What is going on here? Why B&R tells me that everything went well, allthough not the whole job is done ...

Thanks für help,


Filip
lynckmeister
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jun 10, 2015 7:44 am
Full Name: Filip Lyncker

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby foggy » Wed Jun 10, 2015 9:55 am

Filip, do you see any related messages in the backup job session? How do you tell that only some of the VMs are actually backed up?
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14752
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jun 10, 2015 12:51 pm

Do these VMs have the same configuration/location? Do you possibly check job retry sessions?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19571
Liked: 1104 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby lynckmeister » Wed Jun 10, 2015 4:00 pm

Thanks for your help guys....

all the VMs are on the same server (esxi) and the same storage (local). Now I made another Job where I am trying to backup 4 VMs , but tonight only one VM has been backuped.
In the left Listbox I see only 1 VM Name "Success" ...
The Rightpanel shows the following :

10.06.2015 05:55:07 :: Job started at 10.06.2015 05:55:07
10.06.2015 05:55:07 :: Building VM list
10.06.2015 05:55:43 :: VM size: 1,0 TB
10.06.2015 05:55:43 :: Changed block tracking is enabled
10.06.2015 05:56:13 :: Preparing next VM for processing
10.06.2015 05:56:19 :: Processing XXXXXXXX-Server-Suse-13.2
10.06.2015 05:56:19 :: All VMs have been queued for processing
10.06.2015 10:38:38 :: Load: Source 39% > Proxy 92% > Network 18% > Target 0%
10.06.2015 10:38:38 :: Primary bottleneck: Proxy
10.06.2015 10:38:38 :: Job finished at 10.06.2015 10:38:38


remember : This job has 4 VMs not only 1 ...
lynckmeister
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jun 10, 2015 7:44 am
Full Name: Filip Lyncker

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby foggy » Wed Jun 10, 2015 4:27 pm

Is this job actually scheduled to run at 05:55? What do you see if you right-click the corresponding backup under the Backups node and select Properties?
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14752
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jun 10, 2015 5:04 pm

Also how did you add these VMs to the job? Explicitly or via container?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19571
Liked: 1104 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby lynckmeister » Wed Jun 10, 2015 8:01 pm

@foggy: the job is scheduled to 1:00 am.. I dont have an idea why the job started that late !

@Vitaliy S.: I added the Vms explicitöy by clicking the host and then I selected the 4 VMs
lynckmeister
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jun 10, 2015 7:44 am
Full Name: Filip Lyncker

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby v.Eremin » Thu Jun 11, 2015 8:47 am

What about backup? Does it contain only one VM? (as Foggy's mentioned, you can check it under Backups node). Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13293
Liked: 973 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby michaelryancook » Thu Jun 11, 2015 3:13 pm

Sounds like you are seeing a retry. If so when you open the backup status try clicking the left arrow. This will scroll through any other retries and the initial run.
michaelryancook
Expert
 
Posts: 113
Liked: 14 times
Joined: Tue Nov 26, 2013 6:13 pm
Full Name: Michael Cook

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby lynckmeister » Fri Jun 12, 2015 7:49 am

ok it seems, that every day the backup job runs it takes more VMs to the List while building the "VM List". Now all the VMS are listed - remains the question why the B&R choosed only some of the VMs to the actually backup job at the beginning.... doesnt feel good :)

Now I have the problem, that some of the VMs are failing ( I retried it now 3 times). The reason is :

Code: Select all
11.06.2015 16:26:57 :: Using backup proxy 192.168.1.88 for disk Hard disk 1 [nbd]
11.06.2015 16:27:08 :: Hard disk 1 (160,0 GB) 1,9 GB read at 20 MB/s [CBT]
11.06.2015 16:29:07 :: Removing VM snapshot
11.06.2015 16:32:59 :: Error: ChannelError: ConnectionReset



My infrastructure is the following: B&R (M1)-> Backup Proxy (M2) -> Linuxserver (M3) with mounted NFS (M4)

M= Mashine

How can I find out which part reseted the channel ??
lynckmeister
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jun 10, 2015 7:44 am
Full Name: Filip Lyncker

Re: Backup Successfully but not all VMs backed up...

Veeam Logoby foggy » Mon Jun 15, 2015 12:40 pm

Filip, please contact technical support to get assistance with this.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14752
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests