BitLooker new feauture in v.9

VMware specific discussions

BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby tinto1970 » Thu Jan 14, 2016 2:07 pm

Hi all,

i've almost finished my smooth upgrade to v.9.

There is a point slightly unclear to me: the new feauture BitLooker (page 101 in the user guide).
Release notes say "it's enabled by default for new jobs, in existing jobs it is disabled....".

Can we simply enable it in desired jobs, or there is some action required? I.E. performing an active full on first run, etc etc.

I guess there is nothing to do, but i'm not 100% sure.
Alessandro Tinivelli aka Tinto
@tinto1970
tinto1970
Enthusiast
 
Posts: 69
Liked: 25 times
Joined: Thu Sep 26, 2013 8:40 am
Location: Bologna, Italy
Full Name: Alessandro Tinivelli

Re: BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby MOBO » Thu Jan 14, 2016 2:18 pm 1 person likes this post

there is post in powershell with script to enable it all your old jobs
powershell-f26/script-to-enable-bitlooker-for-all-existing-jobs-t32205.html
MOBO
Influencer
 
Posts: 11
Liked: 2 times
Joined: Sat Jan 24, 2015 7:26 am
Full Name: Morten Boegeskov

Re: BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby Shestakov » Thu Jan 14, 2016 2:19 pm 1 person likes this post

Hello, once enabled, it will work from the next backup. Active Full is not required.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 395 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby tinto1970 » Fri Jan 15, 2016 9:02 am

thank you both, i have only ca 10 jobs, i can do it manually but i'm sure the ps script will be useful for someone else reading this post ;)
Alessandro Tinivelli aka Tinto
@tinto1970
tinto1970
Enthusiast
 
Posts: 69
Liked: 25 times
Joined: Thu Sep 26, 2013 8:40 am
Location: Bologna, Italy
Full Name: Alessandro Tinivelli

Re: BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby kawiMTF » Wed Jan 20, 2016 7:09 am

Hello guys,

I also enabled BitLooker in my existing backup jobs. But i can't see anything in the logs, like that BitLooker is active and did his thing. Where can i check if BitLooker is working fine? Isn't there any message how many megabytes or so BitLooker skipped?

Thanks!
Best regards,
Karl

-----------------------
Veeam Platinum Partner
Veeam Vanguard / VMCE v9 / VMTSP v9 / VMSP v9
vExpert / VCA6-DVC / VCA5-DVC / VCA5-Cloud
MCP / MCSA 2012
Personal blog: https://www.driftar.ch
Twitter: @widmerkarl
kawiMTF
Veeam Vanguard
 
Posts: 116
Liked: 20 times
Joined: Tue Jan 06, 2015 10:03 am
Location: Switzerland
Full Name: Karl Widmer

Re: BitLooker new feauture in v.9

Veeam Logoby foggy » Wed Jan 20, 2016 12:22 pm

You can check by reduced amount of data transferred and backup file size. There's no message in the job session log for that.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1080 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests