Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
MSc
Influencer
Posts: 14
Liked: 2 times
Joined: Jan 19, 2012 2:46 pm
Full Name: Martin Schenker
Location: Germany
Contact:

"clone job" not longer available under 10.0.0.4461

Post by MSc »

Hi all!

We just wanted to set up a customer with a seconday NAS. We're a bit suprised to find the "clone job" option missing in 10.0.0.4461

This is working fine in 9.5.4.2866... or did it just move somewhere else? Used to be right click job, chose "clone" and off it went... how do I do this under version 10?

We just installed the cumulative update to version 10.0.0.4461 P2, no luck so far...

Cheers, Martin

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 1406
Liked: 323 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Contact:

Re: "clone job" not longer available under 10.0.0.4461

Post by Egor Yakovlev »

Hi Martin.
Most job types visible in VBR UI do have "Clone Job" option and it wasn't changed in v10. What kind of job you are trying to clone that is missing that option?
/Thanks!

wishr
Veeam Software
Posts: 1697
Liked: 187 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: "clone job" not longer available under 10.0.0.4461

Post by wishr »

Hi Martin,

Another question is what product edition and license you use? Job cloning is only possible in Enterprise and Enterprise Plus editions.

Also, please clarify what means "We just wanted to set up a customer with a seconday NAS"? How job cloning is involved here?

Thanks

MSc
Influencer
Posts: 14
Liked: 2 times
Joined: Jan 19, 2012 2:46 pm
Full Name: Martin Schenker
Location: Germany
Contact:

Re: "clone job" not longer available under 10.0.0.4461

Post by MSc » 1 person likes this post

That's it... didn't check the license! They just have a Standard license... all other customers are Enterprise and above.

I'm setting up a second NAS as backup target and would have liked to transfer the old job onto the new system with all the settings included.

Thanks, Martin

wishr
Veeam Software
Posts: 1697
Liked: 187 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: "clone job" not longer available under 10.0.0.4461

Post by wishr »

Thanks for coming back. In this case, the only option is to configure a new job manually or swap the license for Ent/Ent+.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests