Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
cowhow
Enthusiast
Posts: 26
Liked: 1 time
Joined: May 17, 2013 5:01 pm
Full Name: Tony Price
Contact:

Configure Backup Job to use ESX Folders

Post by cowhow » Jun 12, 2014 3:52 pm

I'm wanting to make my backup jobs DRS aware. Isn't it possible to configure backup jobs to use folders rather than hosts or VMs? I've looked and for the life of me can't find where to do this. I'm on ESXi 5.0/Veeam V7 Patch4.

Thanks for the guidance.
Tony
MCITP/EA, VCP6.5-DCV

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23016
Liked: 1561 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Configure Backup Job to use ESX Folders

Post by Vitaliy S. » Jun 12, 2014 3:59 pm

Hi Tony,

Backing up VMs via VM folders is possible even now. Can you please tell me what view are you using to configure your backup jobs?

See our User Guide for more details > http://helpcenter.veeam.com/backup/70/v ... ms_vm.html

Thanks!

cowhow
Enthusiast
Posts: 26
Liked: 1 time
Joined: May 17, 2013 5:01 pm
Full Name: Tony Price
Contact:

Re: Configure Backup Job to use ESX Folders

Post by cowhow » Jun 12, 2014 7:48 pm

I'm using the wizard. The difference is that in my Add Objects windows I do not see the data center or cluster, only my four hosts. That is using the Hosts and Clusters view. My vCenter server and Veeam are on the same physical box. The Veeam server is not provisioned in backup infrastructure, only the four hosts.
MCITP/EA, VCP6.5-DCV

cowhow
Enthusiast
Posts: 26
Liked: 1 time
Joined: May 17, 2013 5:01 pm
Full Name: Tony Price
Contact:

Re: Configure Backup Job to use ESX Folders

Post by cowhow » Jun 12, 2014 7:57 pm

I added the vCenter server to Backup Infrastructure and that resolved my issue. Thanks for the reply.
MCITP/EA, VCP6.5-DCV

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23016
Liked: 1561 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Configure Backup Job to use ESX Folders

Post by Vitaliy S. » Jun 12, 2014 8:37 pm

Yes, vCenter Server has to be added, if you want to make your jobs vMotion aware and use VM containers to backup your VMs.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: tblime and 26 guests