Connect same vcenter on 2 veeam backup server

VMware specific discussions

Connect same vcenter on 2 veeam backup server

Veeam Logoby fcimmin » Tue Dec 15, 2015 11:03 pm

Good evening everyone, I wanted to know if you can connect at the same time, the same vcenter on 2 veeam backup server. I would like to do this because the machine running my veeam backup server currently has some problems, and I would like to create a new machine where migrate all jobs without blocking service.

Thanks
fcimmin
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Dec 15, 2015 10:48 pm
Full Name: fcimmin

Re: Connect same vcenter on 2 veeam backup server

Veeam Logoby Shestakov » Tue Dec 15, 2015 11:19 pm

Hello and welcome to the forums!
Yes, you can install another VBR server and add vcenter to its console. I would also suggest to make configuration backup of the original VBR server and restore it on the new one if you are planning to use the new server as the main one. This way you don`t need to reconfigure all jobs.
Please review this KB article.
Thanks
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4856
Liked: 395 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Connect same vcenter on 2 veeam backup server

Veeam Logoby fcimmin » Tue Dec 22, 2015 7:24 am

Thanks,I'm very happy to take part of this community.I have another question.
Can I use the same license on two servers simultaneously , whereas the licenses are applied per hosts/core?
fcimmin
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Dec 15, 2015 10:48 pm
Full Name: fcimmin

Re: Connect same vcenter on 2 veeam backup server

Veeam Logoby Shestakov » Tue Dec 22, 2015 9:29 am

The licenses are applied per CPU socket. Yes you can use one license on two servers.
Please read this part of FAQ section.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4856
Liked: 395 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 13 guests