Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
Summer2016
Influencer
Posts: 22
Liked: never
Joined: Jan 19, 2017 7:45 am
Full Name: Marco
Contact:

Error since change of Router

Post by Summer2016 » Apr 03, 2017 10:27 am

Hi. Am using Version 9.0 and I got a DNS error, bu cannot identify it. I get the message : "task failed error the remote name could not be resolved"... From the Server side, it is possible to resolve the vcenter name. Where could/should I start the troubleshooting? Thx..

vmniels
Veeam Software
Posts: 2023
Liked: 447 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by vmniels » Apr 03, 2017 10:32 am

Could you explain a bit more where you get this error? Is this when running a backup job? Can you correctly resolve the hypervisors hostnames if so?
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

Summer2016
Influencer
Posts: 22
Liked: never
Joined: Jan 19, 2017 7:45 am
Full Name: Marco
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by Summer2016 » Apr 06, 2017 2:06 pm

Oh, sorry for late reply. This was the message I receive in my mail notification. I can ping the hostname, but receive an IP6 name :-(

vmniels
Veeam Software
Posts: 2023
Liked: 447 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by vmniels » Apr 06, 2017 2:19 pm

Could you disable ipv6 on the VBR server and see if it then works?
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

Summer2016
Influencer
Posts: 22
Liked: never
Joined: Jan 19, 2017 7:45 am
Full Name: Marco
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by Summer2016 » Apr 06, 2017 2:25 pm

This works !!!!!!! fine !

vmniels
Veeam Software
Posts: 2023
Liked: 447 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by vmniels » Apr 06, 2017 2:29 pm

Great. So all backups are working fine again?
VCP-DCV
Veeam Certified Architect (VMCA)
http://foonet.be

Summer2016
Influencer
Posts: 22
Liked: never
Joined: Jan 19, 2017 7:45 am
Full Name: Marco
Contact:

Re: Error since change of Router

Post by Summer2016 » Apr 06, 2017 2:35 pm

They are just in backup process. This did not start before. So it looks fine. So, the problem is with my network an ipv6...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests