Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
jtupeck
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 9 times
Joined: Aug 27, 2013 3:44 pm
Full Name: Jason Tupeck
Contact:

ESX host bios uuid "" under connection host "" was not found

Post by jtupeck » Sep 09, 2013 5:14 pm

I removed a server from the cluster, rebuilt/upgraded it and then returned it to the cluster. I am now having this issue when attempting to start a virtual lab. Replication jobs seem to be working alright, but this is the first time I am attempting a SureBackup job with some replica servers that have been pushed to our DR site while testing Veeam B&R out for my organization. I did a search here and found this: http://www.veeam.com/kb1063

Similar, but not the exact same issue. Regardless, I attempted to remove the license as specified in that article, but the host wasn't even found in the list of licensed servers... I'm still learning all this, but would like to know if anyone has any insight on this.

Error below:
9/9/2013 10:41:56 AM Error Error: Esx host with bios uuid '37303335-3937-5532-5830-30383030464b' under connection host 'WC-IT-VCENTER02' was not found

jtupeck
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 9 times
Joined: Aug 27, 2013 3:44 pm
Full Name: Jason Tupeck
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by jtupeck » Sep 09, 2013 5:49 pm

As an added note, I just recreated the replication job and it is still giving me the same error when I attempt to start up a virtual lab with any of the replicas in that job.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22965
Liked: 1555 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by Vitaliy S. » Sep 09, 2013 8:20 pm

Can you run a rescan task on your vCenter Server node in the backup console? If it doesn't help, then please contact our technical team for assistance directly. BTW, have you tried recreating the virtual lab VM?

jtupeck
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 9 times
Joined: Aug 27, 2013 3:44 pm
Full Name: Jason Tupeck
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by jtupeck » Sep 09, 2013 8:23 pm

Thanks for the reply. I have done a rescan, to no avail. Also, the vLab is actually a new lab that was set up today, post host upgrades. I have submitted to support, but it takes quite some time to hear a response, I am finding.

VER
Influencer
Posts: 23
Liked: 4 times
Joined: Jan 16, 2011 10:24 am
Full Name: Wouter
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by VER » Oct 09, 2013 10:16 am

Im having exactly the same problem, how did you resolve the issue?

veremin
Product Manager
Posts: 16867
Liked: 1429 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by veremin » Oct 09, 2013 10:21 am

Have you tried to rescan the vCenter server, as suggested above?

Since the op didn’t provide the support ticket number, nor did he update the topic with the found resolution, it’s not possible to understand how the issue was resolved. So, if the proposed procedure doesn’t work for you, feel free to open your own ticket and let support team investigate it directly.

Thanks.

VER
Influencer
Posts: 23
Liked: 4 times
Joined: Jan 16, 2011 10:24 am
Full Name: Wouter
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by VER » Oct 09, 2013 11:53 am 1 person likes this post

Yes, I did. No luck however.

My support case number is 00457454. (for reference)

davidb1234
Expert
Posts: 151
Liked: 15 times
Joined: Nov 15, 2011 8:47 pm
Full Name: David Borden
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by davidb1234 » Oct 09, 2013 2:44 pm 1 person likes this post

I have the same problem. I also have support case 00456694 open.

In my case this is our DR site with a 6.5 to 7 patch 1 upgrade recently. I created my first virtual lab on that server, application group, and surebackup job because I wanted to test surebackup for replicas. Unfortunately it bombs out immediately with this error:

Additional Details: 10/8/2013 6:17:59 AM Getting virtual lab configuration 10/8/2013 6:19:45 AM Starting virtual lab routing engine 10/8/2013 6:19:46 AM Error Error: Esx host with bios uuid '36343035-3333-584d-5130-303130374346' under connection host 'xxxxx.xxxx.xxx' was not found 10/8/2013 6:19:46 AM Stopping virtual lab routing engine 10/8/2013 6:19:48 AM Error Error: Esx host with bios uuid '36343035-3333-584d-5130-303130374346' under connection host 'xxxx.xxx.xxx' was not found 10/8/2013 6:19:51 AM Job finished 10/8/2013 6:19:51 AM Sending email report

This veeam server has never had a virtual lab, app group, or surebackup job created and we have never manually modified the veeam database(first question from support). I have an appointment today to work on this.

davidb1234
Expert
Posts: 151
Liked: 15 times
Joined: Nov 15, 2011 8:47 pm
Full Name: David Borden
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by davidb1234 » Oct 10, 2013 2:57 pm 2 people like this post

The resolution was for Veeam support to webex in and manually modify a UUID for our ESX host but unsure how this was caused.

VER
Influencer
Posts: 23
Liked: 4 times
Joined: Jan 16, 2011 10:24 am
Full Name: Wouter
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by VER » Oct 15, 2013 9:36 am

Just finshed a webex session with support, they now have a powershell script which fixes the issue.
Don't know if I'm supposed to share the script, I think it is best that you contact support.

You need to have powercli installed.

veremin
Product Manager
Posts: 16867
Liked: 1429 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by veremin » Oct 15, 2013 9:49 am

Yep, it’s typically not recommended to share the fixes gotten from support team, since only support team can surely understand whether or not user experiences the known issue and whether or not the fix is applicable in the user’s situation.

Additionally, once they’re convinced that the fix works for everyone, they will create a KB article regarding it.

Anyway, thanks for sharing your findings; much appreciated.

m.novelli
Veeam ProPartner
Posts: 355
Liked: 40 times
Joined: Dec 29, 2009 12:48 pm
Full Name: Marco Novelli
Location: Asti - Italy
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by m.novelli » Oct 15, 2013 9:58 am

Hi, this happens frequently to me: instead of upgrading ESXi hosts generally I reinstall them from scratch. Then the day after I receive the mail from Veeam Backup plenty of errors...

Error: Host with uuid '4c4c4544-0056-4810-804a-c6c04f58344a' was not found

Generally with Veeam 6.5 and previous versions I was used to solve this error going in "Licensed Hosts" and removing all hosts

With Veeam 7.0 didn't yet happened this problem

Marco

foggy
Veeam Software
Posts: 18239
Liked: 1556 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by foggy » Oct 15, 2013 11:37 am

I would say this is expected in case of reinstalling hosts from scratch, since on registering the host in VI anew it gets new ID.

YoMarK
Enthusiast
Posts: 50
Liked: 5 times
Joined: Jul 13, 2009 12:50 pm
Full Name: Mark
Location: The Netherlands
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by YoMarK » Feb 13, 2014 2:28 pm

Upgraded to veeam v7 yesterday(r2a patch installed also), and created a completely new SureBackup job today. Wont run(Esx host with bios uuid error). Did a vCenter rescan, problem is still there. Can't find this specific problem on the Knowledge base.
Could you please share the solution please?

foggy
Veeam Software
Posts: 18239
Liked: 1556 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by foggy » Feb 13, 2014 2:53 pm 1 person likes this post

Mark, as it is stated above, our technical support has the fix for this issue, please contact them directly.

YoMarK
Enthusiast
Posts: 50
Liked: 5 times
Joined: Jul 13, 2009 12:50 pm
Full Name: Mark
Location: The Netherlands
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by YoMarK » Feb 13, 2014 3:06 pm 1 person likes this post

Good news is, I just upgraded to Patch3(.833) and the problem seems to be solved, although in the release notes it's not mentioned under fixed issues as far as I can see.
(Using SureBackup for replica's by the way!)

foggy
Veeam Software
Posts: 18239
Liked: 1556 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: ESX host bios uuid "" under connection host "" was not f

Post by foggy » Feb 13, 2014 4:05 pm

According to QC, the fix for the particular issue discussed in this thread above was not included in patch 3, so probably you were experiencing some kind of another but similar one (logs review is required to verify that). Glad you could resolve it though.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 15 guests