Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Locked
loelly
Enthusiast
Posts: 51
Liked: 10 times
Joined: Apr 17, 2014 8:25 am
Full Name: Jens Siegmann
Contact:

Extreme bad ReFS Fast Clone performance after KB4284833?

Post by loelly » Jul 04, 2018 1:25 pm

Veeam 9.5 on a Hyper-V machine, backup up VMware infrastructure, Compellent SAS backend, using ReFS. All nice and well until KB4284833 came along. Processing times for Synthetic Fulls (Fast Clone) on ReFS jumped from e.g. 26 minutes to 2.5 hours, or from 1.5 hours to over 30 (sic!) hours. Removing said KB and everything is back to normal. The underlying host is already patched against Spectre/Meltdown, but disabling protections inside the VM did not do it any good - we had to completely remove the June updates.

Anyone seen this or can confirm?

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24787
Liked: 3516 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Extreme bad ReFS Fast Clone performance after KB4284833?

Post by Gostev » Jul 04, 2018 10:24 pm 1 person likes this post

Yes, there're a couple of threads in the main forum about this.

loelly
Enthusiast
Posts: 51
Liked: 10 times
Joined: Apr 17, 2014 8:25 am
Full Name: Jens Siegmann
Contact:

Re: Extreme bad ReFS Fast Clone performance after KB4284833?

Post by loelly » Jul 05, 2018 10:25 am

Gostev wrote:Yes, there're a couple of threads in the main forum about this.
Looks like I'm blind. Can you provide a link to such posts? Im interested in workarounds here.


Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24787
Liked: 3516 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Extreme bad ReFS Fast Clone performance after KB4284833?

Post by Gostev » Jul 05, 2018 2:02 pm


Locked

Who is online

Users browsing this forum: sam.lowry and 24 guests