Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
andrewfox68
Enthusiast
Posts: 30
Liked: 2 times
Joined: Oct 29, 2016 10:13 pm
Full Name: Andrew Fox
Contact:

Gateway failure

Post by andrewfox68 »

Hello,

This is in relation to case #02494252 .

Veeam B&R Server v11
Veeam Backup Proxy Server
Data Domain DD6900 appliance

All 3 devices on same subnet.

Storage Unit created on Data Domain
Added in as a repository on Veeam console
The gateway is set as Automatic

Job backs up to the repository successfully.

The gateway was selected as the Veeam B&R Server

There are far more resources in terms of CPU, RAM, disk on the Veeam Backup Proxy so I would like to use this as Gateway

The Veeam Backup Proxy Server is added as a Windows Server in the console and I can then change the gateway manually on the repository to be the Veeam Backup Proxy Server.

The backup then fails with a "Veeam.Backup.AgentProvider.AgentClosedException" error

I have raised a support call and sent in the logs.

Support says that the transport agent is started successfully but then killed.

Tested again with no AV or Firewall and job still fails.

The Veeam Backup Proxy Server is a Windows 2019 OS Server.

I had a Veeam Backup Proxy Server (W2016 OS) from our old Veeam 11 setup so I added this in and selected it as the Gateway for the repository and the backup worked successfully.

Any ideas as to why this W2019 Veeam Backup Proxy throws this exception error and starts the agent but then kills the process?


Regards,

Andrew

Mildur
Veeam Software
Posts: 4897
Liked: 1467 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: Gateway failure

Post by Mildur » 1 person likes this post

Looks related to this case.
veeam-backup-replication-f2/issue-with- ... 78821.html

If yes, then ask support, if the hotfix is required for your case.
Product Management Analyst @ Veeam Software

andrewfox68
Enthusiast
Posts: 30
Liked: 2 times
Joined: Oct 29, 2016 10:13 pm
Full Name: Andrew Fox
Contact:

Re: Gateway failure

Post by andrewfox68 » 1 person likes this post

Support provided the hotfix and after installation on the W2019 gateway servers, the backups are now working successfully.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: FLHXS, jskartland and 47 guests