Help with Surebackup

VMware specific discussions

Help with Surebackup

Veeam Logoby stmux » Thu Nov 19, 2015 4:05 am

I have followed online directions on setting up Surebackup, but still can not get the "Ping" test to pass successfully. I have used both, the automatic and manual setup with no success. Help from someone who understands Surebackup's network setup well would be appreciated. Network settings I am using are below.
Thanks,
mux

vCenter server IP: 192.168.0.234
Default Gateway: 192.168.0.1

Virtual lab will be created with the following parameters:

Lab name: Virtual Lab 1
ESX name: 192.168.0.241
Datastore: esxi51-3-01

Appliance:
Name: Virtual_Lab_1
Pool name: Virtual Lab 1
Folder name: Virtual Lab 1

IP: <Obtain automatically>

DNS:
Preferred: 192.168.0.197
Alternate: 192.168.0.194

Network configuration type: basic single-host

Network options:
Isolated network: Virtual Lab 1 VM Network
Masquerade IP: 192.168.254.0
Appliance IP: 192.168.1.1
DHCP: enabled
stmux
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: never
Joined: Fri May 24, 2013 2:51 pm
Full Name: ja

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby late » Thu Nov 19, 2015 7:34 am

I can't say that I know Surebackup well as I just set it up here. Anyway I had similar problems you just described. I was able to resolve it by setting the Appliance IP to match the Default Gateway IP. So in your case the Appliance IP should be 192.168.0.1

Hope this helps.
late
Influencer
 
Posts: 10
Liked: never
Joined: Tue Mar 10, 2015 12:43 pm
Full Name: Late

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby PTide » Thu Nov 19, 2015 9:45 am

Hi,

Late is right, though that's one of several possible reasons for ping test failure. Please take a look at this article.

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby stmux » Thu Nov 19, 2015 5:41 pm

Thank you both for your reply.

I did change the Appliance IP to 192.168.0.1 and still no joy. I used manual setup in order to change the Appliance IP and see there is a Static Mapping entry that is not used. Do I need to use Static Mapping and if yes, what should be used for Isolated IP and Access IP?
mux
stmux
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: never
Joined: Fri May 24, 2013 2:51 pm
Full Name: ja

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby PTide » Fri Nov 20, 2015 9:44 am

and still no joy
Could you provide your session log please?
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby stmux » Sat Nov 21, 2015 4:02 am

Here is a copy & paste of the part of the log where ping test occurs. Everything above this point looks good including successful Heartbeat. Thanks, mux


Code: Select all
============================================================================================================================================
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     Updating lab params: appliance ip - [192.168.0.237], Subnetwork - [192.168.255.0], subnet mask - [255.255.255.0], , vm external ip - [192.168.255.222]
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Loading 'vm-2583:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14'.
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is provided from the cache. Used: 1
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is disposing.
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Waiting for appliance to power on...
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Algorithm 'Stable IP' has been created
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > Enabled = True
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > SlotName = Appliance.StableIp
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > Mode = Analyze
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > LogServerResponce = None
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > SleepDelay = 5000 millisecond(s)
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] > ShowChangesOnly = True
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Waiting for IP-address during 600 second(s)
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] ============================================================================================================================================
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] | VM            | VM IP           | Real IP         | Device ID   | Power State | VM State     | Tools Status | Version Status | Heartbeat |
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] ============================================================================================================================================
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] | Virtual_Lab_1 | 192.168.0.237   | 192.168.0.237   |           0 | PowerOn     | Running      | Ok           | Unmanaged      | Green     |
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] ============================================================================================================================================
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Results: IP address 192.168.255.222, network '192.168.255.0', mask '255.255.255.0', gateway 192.168.0.237
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] End 'Updating virtual lab parameters'
[20.11.2015 19:23:58] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Summary: OS booted up successfully
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] End 'Powering on'
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] Begin 'Heartbeat test'
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] Dump operation
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] > InstalledVmTools = True
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] > HeartbeatStatus = Green
[20.11.2015 19:23:59] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] Begin 'Heartbeat status: analysing...'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] End 'Heartbeat status: green'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] Results: heartbeat is green, passed
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] Summary: 100% total pass rate
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [HeartbeatTest] End 'Heartbeat test'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Begin 'Running ping test(s)'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Dump operation
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] > UpdateExternalIpAddress = True
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] > NoVmNetworks = False
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] > InstalledVmTools = True
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Loading 'vm-2586:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14'.
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is provided from the cache. Used: 1
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is disposing.
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Loading 'vm-2586:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14'.
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is provided from the cache. Used: 1
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is disposing.
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Network adapter 1: name VM Network, usable
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Begin 'Network adapter 1: IP address fe80::a116:d875:2fd9:22e5, pinging...'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] End 'Network adapter 1: IP address fe80::a116:d875:2fd9:22e5, skipped - IPv4 supported only'
[20.11.2015 19:24:00] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Begin 'Network adapter 1: IP address 192.168.0.222, pinging...'
[20.11.2015 19:24:01] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Pinging 192.168.255.222 with 32 bytes of data:
[20.11.2015 19:24:05] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:24:15] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:24:25] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Ping statistics for 192.168.255.222:
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]     Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]
[20.11.2015 19:24:35] <14> Warning  [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] End 'Network adapter 1: IP address 192.168.0.222, failed - request timed out'
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Dump collector
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | # | IP                        | Masquerade IP   | Ping State | Fail Reason         |
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | 1 | fe80::a116:d875:2fd9:22e5 | ???.???.???.??? | Skipped    | IPv4 supported only |
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | 2 | 192.168.0.222             | 192.168.255.222 | Failed     | Request timed out.  |
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:24:35] <14> Warning  [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] No successful ping(s), waiting for maximum boot time...
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Note: operation will be repeated at 11/20/2015 7:26:36 PM
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] Algorithm 'Wait' has been created
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] > Enabled = True
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] > SlotName = PingTest.WaitForMaxBoot
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] > SleepDelay = 5000 millisecond(s)
[20.11.2015 19:24:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] Waiting for 120 more seconds...
[20.11.2015 19:26:35] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [WaitForMaxBoot] Waiting is finished
[20.11.2015 19:26:35] <14> Info     [Soap] Loading 'vm-2586:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:26:35] <14> Info     Server thumbprint: C6100CCDC95730C52D8C3263E7E31AAC52E673BC
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14'.
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is provided from the cache. Used: 1
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is disposing.
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Network adapter 1: name VM Network, usable
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Begin 'Network adapter 1: IP address fe80::a116:d875:2fd9:22e5, pinging...'
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] End 'Network adapter 1: IP address fe80::a116:d875:2fd9:22e5, skipped - IPv4 supported only'
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Begin 'Network adapter 1: IP address 192.168.0.222, pinging...'
[20.11.2015 19:26:36] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Pinging 192.168.255.222 with 32 bytes of data:
[20.11.2015 19:26:41] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:26:51] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:27:01] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Request timed out.
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation] Ping statistics for 192.168.255.222:
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]     Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] [Simulation]
[20.11.2015 19:27:11] <14> Warning  [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] End 'Network adapter 1: IP address 192.168.0.222, failed - request timed out'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Dump collector
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | # | IP                        | Masquerade IP   | Ping State | Fail Reason         |
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | 1 | fe80::a116:d875:2fd9:22e5 | ???.???.???.??? | Skipped    | IPv4 supported only |
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] | 2 | 192.168.0.222             | 192.168.255.222 | Failed     | Request timed out.  |
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] ======================================================================================
[20.11.2015 19:27:11] <14> Error    [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Results: 0/2 test(s) passed, 1 failed, 1 skipped
[20.11.2015 19:27:11] <14> Error    [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] Summary: 0% total pass rate
[20.11.2015 19:27:11] <14> Error    [SureBackup] [Win10-01] [PingTest] End 'Running ping test(s)'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] Begin 'Application initialization'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] Dump operation
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] > TaskSessionType = Verification
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] > TestScriptsCount = 0
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] > AppInitDelay = 120 second(s)
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] No test script(s) defined
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] Summary: operation is skipped because of VM from linked backup job
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [AppInit] End 'Application initialization'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     Task state 'Started'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     Task state 'Stopping'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOffVm] Begin 'Powering off'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Loading 'vm-2586:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14'.
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is provided from the cache. Used: 1
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:14' is disposing.
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [Soap] PowerOff 'vm-2586'
[20.11.2015 19:27:11] <14> Info     [VimApi] PowerOffVM, type "VirtualMachine", ref "vm-2586"
[20.11.2015 19:27:13] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [PowerOffVm] End 'Powering off'
[20.11.2015 19:27:13] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [UnregisterVm] Begin 'Unregistering'
[20.11.2015 19:27:14] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [UnregisterVm] End 'Unregistering'
[20.11.2015 19:27:14] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [CleanupVm] Begin 'Cleaning up redo logs'
[20.11.2015 19:27:14] <14> Info     Find item: [esxi51-3-01] /SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372
[20.11.2015 19:27:14] <14> Info     [VimApi] SearchDatastore, path "[esxi51-3-01] /SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372"
[20.11.2015 19:27:15] <14> Info     Find item: [esxi51-3-01] SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372
[20.11.2015 19:27:15] <14> Info     [VimApi] SearchDatastore, path "[esxi51-3-01] SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372"
[20.11.2015 19:27:16] <14> Info     [VimApi] SearchDatastore, path "[esxi51-3-01] SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372"
[20.11.2015 19:27:17] <14> Info     [Soap] Deleting directiry '[esxi51-3-01] SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372'
[20.11.2015 19:27:17] <14> Info     [VimApi] DeleteFile, name "[esxi51-3-01] SureBackup/07bed343-0dfa-4d49-9f52-2aaa8287b372"
[20.11.2015 19:27:17] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [CleanupVm] End 'Cleaning up redo logs'
[20.11.2015 19:27:17] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [UnmountVm] Begin 'Unpublishing'
[20.11.2015 19:27:18] <14> Info     [SureBackup] [Win10-01] [UnmountVm] End 'Unpublishing'
[20.11.2015 19:27:18] <14> Info     Task session 'ec2eadc3-f617-483f-af9b-089c0a4d1b7e' completed. Status: 'Failed'
[20.11.2015 19:27:19] <01> Info     Task [Win10-01] finished, removing from pool.
[20.11.2015 19:27:19] <01> Info     Creating replica CMpSbTaskFinishedEventInfo (EventId=[SureBackupViVerificationTaskFinished], JobId=[b8b04c12-3c80-4666-b4f9-24fdcef957aa], JobType=[DRV], SessionId=[46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02], TaskSessionId=[ec2eadc3-f617-483f-af9b-089c0a4d1b7e], TaskSessionType=[Verification], Result=[Failed], OibId=[a852674a-4f48-4f3e-853b-6cee90b0ee4a], SureReplica=[False], HostName=[192.168.0.234], EsxName=[192.168.0.241], FolderRef=[group-v3], VmLocation=[192.168.0.234\192.168.0.241], VmName=[Win10-01], VmRef=[vm-1568])
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     Job session '46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02' has been completed, result: 'Failed'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     Job operation 'Sending email report'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [DB] Generating XML report for sessions: 46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [DB] Transforming xml report to html report
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SessionReportMailer] Sending report to jashley@deadacated.com ;
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     Sending email notification, server '192.168.0.198', port '25', timeout '100000', use ssl 'False', to 'jashley@deadacated.com'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     Session will be stopped
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] Begin 'Stopping virtual lab routing engine'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] [Route] Delete routing
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] [Route] Command line: "route.exe delete 192.168.255.0 mask 255.255.255.0 192.168.0.237" (exit code: 0)
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] [Route] [Console] [Line 1]  OK!
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] [Route] [Console] [Line 2]
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [SureBackup] End 'Stopping virtual lab routing engine'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Loading 'vm-2583:VirtualMachine' hierarchy
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Loaded 14 elements
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Present 14 hierarchy objects from "192.168.0.234", 1 Datacenter(s), 1 HostSystem(s), 1 VirtualMachine(s), 3 Datastore(s), 2 ResourcePool(s).
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Outgoing connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:1'.
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:1' is provided from the cache. Used: 2
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:1' is disposing.
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [Soap] PowerOff 'vm-2583'
[20.11.2015 19:27:20] <01> Info     [VimApi] PowerOffVM, type "VirtualMachine", ref "vm-2583"
[20.11.2015 19:27:22] <01> Info     Try to unlock virtual lab [vm-2583] by job [b8b04c12-3c80-4666-b4f9-24fdcef957aa].
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Job session '46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02' has been completed, result: 'Failed'
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     [Soap] Connection '192.168.0.234:443:administrator@vsphere.local:False::0:1' is disposing.
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Job has been stopped successfully. Name: [SureBackup Job 1], JobId: [b8b04c12-3c80-4666-b4f9-24fdcef957aa]
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info         Job event 'ready2finish' was created for session '46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02'. Event full name: 'Global\ready2finishvmjobevent46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02'
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Job [SureBackup Job 1] is ready to finish. SessionId: [46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02]
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info         Job event 'ready2finish' was disposed. Session: '46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02'.
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info         Job event 'finished' was disposed. Session: '46b0d5f2-52d4-496b-a2bd-1f57866a6e02'.
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Disposing SVeeamBackupService...
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Unregistering TCP client channel [bstcp]
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Channel successfully unregistered
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Unregistering TCP client channel [bs_tcp]
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Channel successfully unregistered
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Unregistering TCP client channel [cat_tcp]
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Channel successfully unregistered
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info         Job process lock was disposed.
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info         Job process lock was disposed.
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Removing from cache. Reason: Removed
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     [Soap] Logout from "https://192.168.0.234:443/sdk"
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Removing from cache. Reason: Removed
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     [Soap] Logout from "https://192.168.0.234:443/sdk"
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     [Ssh] Clearing connection cache
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     [Ssh] Connection cache cleared
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     Disposing SVeeamBackupService...
[20.11.2015 19:27:24] <01> Info     ------- Veeam Manager Stopped -------
stmux
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: never
Joined: Fri May 24, 2013 2:51 pm
Full Name: ja

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby Shestakov » Sat Nov 21, 2015 2:09 pm

stmux,
Have you already contacted Veeam technical support?
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4856
Liked: 394 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby stmux » Sun Nov 22, 2015 2:56 am

From your question should I take you are seeing nothing wrong in the log?
If that's the case then I will obviously need to do just that.
mux
stmux
Enthusiast
 
Posts: 29
Liked: never
Joined: Fri May 24, 2013 2:51 pm
Full Name: ja

Re: Help with Surebackup

Veeam Logoby PTide » Mon Nov 23, 2015 10:02 am

From your question should I take you are seeing nothing wrong in the log?


[20.11.2015 19:23:58] <14> Info [SureBackup] [Win10-01] [PowerOnVm] Results: IP address 192.168.255.222, network '192.168.255.0', mask '255.255.255.0', gateway 192.168.0.237

It seems that your Win10-01 VM obtains an IP address from 192.168.255.0/24 network thus it will never be able to ping the 192.168.0.237 gateway because it's simply in a different network that is out of reach. Try to log in into your VM and check its network settings.

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests