Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
AlbMin
Novice
Posts: 9
Liked: 3 times
Joined: Jun 19, 2012 9:21 am
Contact:

Internet access from inside Virtual Lab?

Post by AlbMin » Nov 16, 2012 8:55 am

Hello,

B&R 6.5. I test SureBackup and all works fine. The only thing I´m unable to do, is to configure Internet access for a VM inside the Virtual Lab.
I know this links http://forums.veeam.com/viewtopic.php?f ... net#p40139
http://www.veeam.com/kb_articles.html/K ... t%20access

First I tried this entries:
vlabProxyEnabled=1 (not vlabProxyEnable, but I´ve tried this also)
VLabProxyPortHTTP=3128
VLabProxyServer=10.0.4.51

10.0.4.51 is the proxy in my production network. No authentification is required.
This proxy has the port 3128.
In the Virtual Lab VM (Windows XP) I gave the Internet Explorer the Proxy IP 10.0.9.10 (that´s the Virtual Lab IP from the ProxyAppliance) and the port 3128.
It doesen´t work.

Next I tried only this entries
vlabProxyEnabled=1
VLabProxyPortHTTP=3128
and I give the ProxyAppliance Internet Access. From the ProxyAppliance for example I can ping http://www.heise.de. But it´s the same: I haven´t Internet Access from the Virtual Lab VM.

But it works to connect from the Virtual Lab VM to the IP from the Virtual Lab ProxyAppliance (10.0.9.10) with port 3128 (for example "telnet 10.0.9.10 3128"). Without the above registry entries this doesn´t work.
So the first step (connect to ProxyAppliance) seems OK.

And, by the way, I haven´t forgot this steps:
Restart Veeam Backup UI
Create NEW virtual lab

I think, I do something wrong, but what?

Please help me
Thanks
AlbMin

foggy
Veeam Software
Posts: 18395
Liked: 1581 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Internet access from inside Virtual Lab?

Post by foggy » Nov 16, 2012 10:31 am

The first thing that comes to my mind: the port value must be in hex, so did you specify 00000c38 for port 3128 (just to be sure as you have specified it in dec in your post)? Everything else looks correct, so if this is not the case, please contact technical support so they could review you setup more closely via webex session.

AlbMin
Novice
Posts: 9
Liked: 3 times
Joined: Jun 19, 2012 9:21 am
Contact:

Re: Internet access from inside Virtual Lab?

Post by AlbMin » Nov 16, 2012 1:31 pm

It´s a 32Bit DWord Value you can switch between hex- and dec-view.
hex=c38
dec=3128
That should be okay.

AlbMin
Novice
Posts: 9
Liked: 3 times
Joined: Jun 19, 2012 9:21 am
Contact:

Re: Internet access from inside Virtual Lab?

Post by AlbMin » Nov 20, 2012 10:28 am 3 people like this post

I´ve found the problem. The manuals in both links are wrong. The second Registry-Key VLabProxyPortHTTP is not correct. As I´ve seen in the SureBackupJob-Logfile, the corret Key ist VLabProxyHTTPPort. With this key, all works fine.

foggy
Veeam Software
Posts: 18395
Liked: 1581 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Internet access from inside Virtual Lab?

Post by foggy » Nov 20, 2012 10:32 am

Thanks for pointing that out! We'll confirm this locally and update the links.

jochsenfeld
Lurker
Posts: 1
Liked: 1 time
Joined: Dec 01, 2011 1:36 am
Contact:

Re: Internet access from inside Virtual Lab?

Post by jochsenfeld » Apr 04, 2013 1:59 pm 1 person likes this post

I would like to add for 64 bit OS install of Version 6.5 that the same registry entries needs to be added to the Wow6432Node:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\VeeaM\Veeam Backup and Replication\SureBackup]
REG_DWORD vlabProxyEnabled = 1
REG_DWORD vLabProxyHTTPPort = 0x00001f99 (8089 in this example)
REG_SZ vlabProxyServer = YourServerName.Domain.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 37 guests