Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Large VM Backups go to 100%, then fail when removing snapsho

Post by wisecra » Dec 11, 2012 5:13 pm

Veeam Support Case # 00165337
Backups of my largest VMs go to 100%, then when removing snapshot, get a
|Error: Client error: An existing connection was forcibly closed by the remote host Failed to process [sendSignature]. |
error and fail.

Don't think it's connectivity - Jobs on larger VMs progress to 100%, then fail when removing snapshots.

Smaller VMs seem to run fine. I don't see anything relevant in the knowledge base.... anyone have any ideas?

Veeam Support Case # 00165337
Environment:
+ Veeam 6.1.0.205 (64bit)
+ Replicating from one ESXi 5.0 host to one at a remote datacenter
+ WAN, 3mb limit set for business hours, and an 8mb limit set for afterhours.
+ Veaam backup server is at remote site, proxy servers are located at both sites.

wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Re: Large VM Backups go to 100%, then fail when removing sna

Post by wisecra » Dec 11, 2012 5:17 pm

Since the larger VM backups can run a long time (18 hours), maybe the snapshot removal is taking too long for Veeam - is there any way to extend the time waiting for the snapshot to finish being removed?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23299
Liked: 1628 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Large VM Backups go to 100%, then fail when removing sna

Post by Vitaliy S. » Dec 11, 2012 6:12 pm

I doubt that, but our support team should definitively know whether it is possible to adjust these timeouts or not. Out of curiosity, what is the time interval between the snapshot removal API call and actual job failure?

wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Re: Large VM Backups go to 100%, then fail when removing sna

Post by wisecra » Dec 11, 2012 6:22 pm

I'm trying to parse the logs, but it looks like about 30-40 minutes after it hits 100% and starts removing the snapshots that it fails.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23299
Liked: 1628 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Large VM Backups go to 100%, then fail when removing sna

Post by Vitaliy S. » Dec 11, 2012 8:38 pm

Hmm...30-40 minutes is a lot, lets see what our support team can say after reviewing your log files.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests