Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
saintdle
Veeam Vanguard
Posts: 80
Liked: 15 times
Joined: Aug 05, 2014 1:13 pm
Full Name: Dean lewis
Contact:

Migrate Replicas from standalone host to Cluster

Post by saintdle » Mar 25, 2015 10:43 am

Hi,

My customer is running vSphere 5.5 and Veeam v8.

From their production cluster (3 hosts, shared iSCSI storage) we replicate each critical VM every night to a secondary site over a MPLS link. At the moment the target is a single VMware host on 5.5 with 2TB local storage. I have built a new DR cluster which contains 2 hosts with Fibre Channel Shared storage (re-using old kit).

What is the best way to move the replica's from the old DR host to the new DR cluster, and ensure Veeam can point at the new DR cluster to carry on the replication each night. I want to avoid setting up new jobs and having replicating everything from scratch.

Here's a quick visio I've thrown together

Image
Technical Architect
Veeam Certified Architect
Various other stuff
Personal Technical Blog - www.educationalcentre.co.uk

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Migrate Replicas from standalone host to Cluster

Post by foggy » Mar 25, 2015 10:52 am

You can use either replication or Quick Migration to move replica VMs to the new cluster an then edit your existing jobs to change the target and map them to existing replicas.

saintdle
Veeam Vanguard
Posts: 80
Liked: 15 times
Joined: Aug 05, 2014 1:13 pm
Full Name: Dean lewis
Contact:

Re: Migrate Replicas from standalone host to Cluster

Post by saintdle » Mar 25, 2015 11:00 am

So a replica of the replica?
Technical Architect
Veeam Certified Architect
Various other stuff
Personal Technical Blog - www.educationalcentre.co.uk

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Migrate Replicas from standalone host to Cluster

Post by foggy » Mar 25, 2015 11:04 am

Yes. You just need to get the VMs registered on the new host and replicating them is one of the ways you can achieve that.

saintdle
Veeam Vanguard
Posts: 80
Liked: 15 times
Joined: Aug 05, 2014 1:13 pm
Full Name: Dean lewis
Contact:

Re: Migrate Replicas from standalone host to Cluster

Post by saintdle » Mar 25, 2015 12:20 pm

Ok cheers, I'm going to give it ago
Technical Architect
Veeam Certified Architect
Various other stuff
Personal Technical Blog - www.educationalcentre.co.uk

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests