Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
arsprod
Enthusiast
Posts: 86
Liked: never
Joined: Jan 21, 2011 6:09 pm
Full Name: Aaron Spiegel
Contact:

mount proxy vpower nfs on esxi

Post by arsprod » Mar 28, 2014 10:09 pm

I'm trying to add a vmware datastore that sits on a windows 2008r2 machines that's also a veeam backup repository - so it's running vpower. I see directions for mounting veeam nfs shares but can't figure out how to do this for a proxy machine running vpower.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23001
Liked: 1557 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by Vitaliy S. » Mar 29, 2014 8:10 pm

Hi Aaron,

So yo have both proxy and repository on the same machine, right? Have you followed these instructions > How to use Veeam vPower NFS server?

Thanks!

arsprod
Enthusiast
Posts: 86
Liked: never
Joined: Jan 21, 2011 6:09 pm
Full Name: Aaron Spiegel
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by arsprod » Mar 29, 2014 9:52 pm

Vitaliy S. wrote:Hi Aaron,

So yo have both proxy and repository on the same machine, right? Have you followed these instructions > How to use Veeam vPower NFS server?

Thanks!
Right, proxy and repository on same machine. I did follow that, well sort of. Instead of using veeamserver I used the fqdn of the actual proxy/repository machine. Does it have to connect through the actual veeam server?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23001
Liked: 1557 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by Vitaliy S. » Mar 30, 2014 1:08 pm

Did you have any error message when following this procedure and specifying repository hostname?

foggy
Veeam Software
Posts: 18278
Liked: 1564 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by foggy » Mar 31, 2014 11:42 am

arsprod wrote:Instead of using veeamserver I used the fqdn of the actual proxy/repository machine. Does it have to connect through the actual veeam server?
It should be the NetBIOS name of your repository server.

arsprod
Enthusiast
Posts: 86
Liked: never
Joined: Jan 21, 2011 6:09 pm
Full Name: Aaron Spiegel
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by arsprod » Mar 31, 2014 4:30 pm

I'm missing something simple here - I have nfs shares and none were this hard to connect in esxi! Here's the repository set up in veeam:
Image

Here's vsphere:
Image

What am I missing?

foggy
Veeam Software
Posts: 18278
Liked: 1564 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by foggy » Mar 31, 2014 7:47 pm

Please try the following:
Folder: /VeeamBackup_genizah
Datastore: VeeamBackup_genizah

arsprod
Enthusiast
Posts: 86
Liked: never
Joined: Jan 21, 2011 6:09 pm
Full Name: Aaron Spiegel
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by arsprod » Mar 31, 2014 8:01 pm

foggy wrote:Please try the following:
Folder: /VeeamBackup_genizah
Datastore: VeeamBackup_genizah
nope

foggy
Veeam Software
Posts: 18278
Liked: 1564 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by foggy » Mar 31, 2014 8:16 pm

Then I suggest contacting support so that they could assist you in mounting the datastore via webex session. That would be much more effective.

arsprod
Enthusiast
Posts: 86
Liked: never
Joined: Jan 21, 2011 6:09 pm
Full Name: Aaron Spiegel
Contact:

Re: mount proxy vpower nfs on esxi

Post by arsprod » Mar 31, 2014 8:19 pm

foggy wrote:Then I suggest contacting support so that they could assist you in mounting the datastore via webex session. That would be much more effective.
will do

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests