Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
mikegodwin
Enthusiast
Posts: 53
Liked: 1 time
Joined: Oct 12, 2012 12:28 am
Full Name: Mike Godwin
Contact:

Quick Migrate question

Post by mikegodwin » Dec 23, 2012 12:44 am

I have noticed when I use Quick Migrate (great feature!) to move VMs from an old vSphere cluster without vMotion to our new cluster, after the migration, I have to manually connect the vNIC and select the network to connect the VM to. Is that the expected behavior, or is there a way to have it automatically connect to the network after migration?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22773
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by Vitaliy S. » Dec 23, 2012 6:45 pm

Hi Mike,

Yes, you're right this setting is not available in the GUI wizard, but thanks for the feedback. Let me check if it is possible to add this option in the next releases.

Thanks!

mikegodwin
Enthusiast
Posts: 53
Liked: 1 time
Joined: Oct 12, 2012 12:28 am
Full Name: Mike Godwin
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by mikegodwin » Dec 25, 2012 3:20 pm

A couple of other requests on this feature:

1. Add email notification option. Right now I have to check back periodically to see if the job is finished.
2. Allow to schedule a Quick Migration. Right now I need to time the Quick Migrate so the final reboot will happen after business hours. With several VMs of different sizes, I have to manually kick off jobs throughout the day. It would be much more helpful if I could schedule them.

Thanks!

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22773
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by Vitaliy S. » Dec 26, 2012 7:46 am

Thanks for the suggestions, make sense to me.

nlaurino
Influencer
Posts: 13
Liked: never
Joined: Jun 28, 2013 2:46 pm
Full Name: Nick Laurino
Contact:

[MERGED] Can You Schedule a Migration Job?

Post by nlaurino » Jun 28, 2013 3:00 pm

We are using VEEAM 6.5 as part of our Migration of our VM's to a new location (COLO). We have already migrated 18 of them with great success. We have a few left and I would really like to be able to schedule them instead of having them run right after I click on 'Finished'. The reason is we are wasting a lot of time in between jobs during the maintenane window that can be used to migrate when one job completes until the next is configured.

I would like to be able to schedule them to start at a certain day and time instead of having to configure the jobs at the time I want them to run. Is ths possible?

Thanks,

Nlaurino
Nick Laurino

foggy
Veeam Software
Posts: 18036
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by foggy » Jun 28, 2013 3:11 pm

Nick, currently Quick Migration jobs do not provide scheduling capabilities, however thanks for the feedback.

nlaurino
Influencer
Posts: 13
Liked: never
Joined: Jun 28, 2013 2:46 pm
Full Name: Nick Laurino
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by nlaurino » Jun 28, 2013 3:36 pm

Thanks. Guess I will just have some late nights.
Nick Laurino

mikegodwin
Enthusiast
Posts: 53
Liked: 1 time
Joined: Oct 12, 2012 12:28 am
Full Name: Mike Godwin
Contact:

Re: Quick Migrate question

Post by mikegodwin » Jun 28, 2013 3:49 pm

nlaurino wrote:Thanks. Guess I will just have some late nights.
Hang in there, I feel your pain. I was setting alarms for all hours of the night to check on it. But without Quick Migrate it would been almost impossible for us, so I'm thankful I had it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests