Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
gacosta
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 08, 2014 1:16 pm
Full Name: Gabriel Acosta
Contact:

Replication job ends with duplicated disk

Post by gacosta »

Hi every one.
I've created a new replication job of a vm with 2 disk (first with 30gb and second with 200gb) on a new datastore and it ends without problem.
When I check the new datastore I see 1 vmdk of 30 gb, and 2 disk of 200gb. One of them is a thin disk and the other is a thick disk.
The 200gb original disk is thik.
Even on the replica vm properties I see that it has a total of 3 disk.
Anyone can tellme why is this happening?
I'm using veem for a long time and this is the first time.

Thanks in advance.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24099
Liked: 1814 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Replication job ends with duplicated disk

Post by Vitaliy S. »

Hi Gabriel,

Have you recently performed any actions on the 200 GB disk of the source VM? Or changed job properties and especially virtual disk replication settings? If you boot this VM, do both disks have the same data (time stamps etc.)?

Thanks!

gacosta
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 08, 2014 1:16 pm
Full Name: Gabriel Acosta
Contact:

Re: Replication job ends with duplicated disk

Post by gacosta »

If I boot only with the 30gb disk (O.S.) and the thin disk. The O.S. can't found that disk, but if I boot with the other disk (thick) theres no problem.
I didn't modified anything on the source vm.
The job was created with no changes on the options.
I've made a new replication of the same VM to other host and the problem persist.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24099
Liked: 1814 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Replication job ends with duplicated disk

Post by Vitaliy S. »

What kind of disk (200 GB) is this? Can you please review the corresponding job session (can be found in the history node of the backup console)? How many disks are processed from the source VM?

gacosta
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jan 08, 2014 1:16 pm
Full Name: Gabriel Acosta
Contact:

Re: Replication job ends with duplicated disk

Post by gacosta »

We are using veeam v5.0 (I know it's old, but we can't upgrade until middle of 2014... long story) and it doesn't show me how many disks are processed.
I have an ubuntu partition on that disk with ntfs4. It's thick disk with a provisioned size of 200gb.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26524
Liked: 4155 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Replication job ends with duplicated disk

Post by Gostev »

I am afraid you cannot even get support on 5.0 any longer, so you are stuck until you upgrade...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests