Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

VMware specific discussions

Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby rdc373 » Wed Dec 09, 2015 10:27 pm

We have just purchased a license for Veeam Backup and Replication.

We have two severs: one primary and one secondary. What I want to know: is there is way to span replicated VM guest volumes over physical arrays from primary to secondary server?

Unfortunately the physical RAID Disks to are not identical on each server.

For example, if I have a DB sever with the following volumes: C,D,E

C = OS holds o/s
D = holds misc data
E = holds more misc data

Then want to replicate each volume to:
RAID Disk 1: SSD array for C
RAID DISK 2: D
RAID Disk 3: E

Can I replicate these physical volumes to go across different RAID Disks on the secondary that might be more suited for the roles? If so can someone provide a link to documentation?

TIA 8-)
rdc373
Influencer
 
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby foggy » Thu Dec 10, 2015 11:41 am

If you're after placing VM virtual disks on different datastores of the target host during replication, then this is possible (you can select datastores at the Destination step of the job wizard).
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby rdc373 » Thu Dec 10, 2015 2:54 pm

I am looking at placing local guest volumes on different physical RAID Arrays.

I'm guessing that is not possible?
rdc373
Influencer
 
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby foggy » Thu Dec 10, 2015 3:15 pm

No, unless each guest volume is a separate VMDK.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby rdc373 » Mon Dec 14, 2015 2:28 am

foggy wrote:No, unless each guest volume is a separate VMDK.



They are. However through the u.i. I only see options to copy datastores to datastores; not vdmk to a specific datastores.

Can you post a link? Or explain? Sorry but all my combing through documentation has failed. So I posted as a last resort.
rdc373
Influencer
 
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Dec 14, 2015 9:31 am

What happens if you go to destination step, click on "Pick datastore for selected virtual disks" link and specify particular datastore for specific virtual disks?
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Dec 14, 2015 11:09 am

Here is the online help page for more info on Vladimir's post > Specify Replica Destination
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests