Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
rdc373
Influencer
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC
Contact:

Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by rdc373 » Dec 09, 2015 10:27 pm

We have just purchased a license for Veeam Backup and Replication.

We have two severs: one primary and one secondary. What I want to know: is there is way to span replicated VM guest volumes over physical arrays from primary to secondary server?

Unfortunately the physical RAID Disks to are not identical on each server.

For example, if I have a DB sever with the following volumes: C,D,E

C = OS holds o/s
D = holds misc data
E = holds more misc data

Then want to replicate each volume to:
RAID Disk 1: SSD array for C
RAID DISK 2: D
RAID Disk 3: E

Can I replicate these physical volumes to go across different RAID Disks on the secondary that might be more suited for the roles? If so can someone provide a link to documentation?

TIA 8-)

foggy
Veeam Software
Posts: 18807
Liked: 1653 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by foggy » Dec 10, 2015 11:41 am

If you're after placing VM virtual disks on different datastores of the target host during replication, then this is possible (you can select datastores at the Destination step of the job wizard).

rdc373
Influencer
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by rdc373 » Dec 10, 2015 2:54 pm

I am looking at placing local guest volumes on different physical RAID Arrays.

I'm guessing that is not possible?

foggy
Veeam Software
Posts: 18807
Liked: 1653 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by foggy » Dec 10, 2015 3:15 pm

No, unless each guest volume is a separate VMDK.

rdc373
Influencer
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Nov 04, 2015 8:03 pm
Full Name: RDC
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by rdc373 » Dec 14, 2015 2:28 am

foggy wrote:No, unless each guest volume is a separate VMDK.

They are. However through the u.i. I only see options to copy datastores to datastores; not vdmk to a specific datastores.

Can you post a link? Or explain? Sorry but all my combing through documentation has failed. So I posted as a last resort.

veremin
Product Manager
Posts: 17443
Liked: 1553 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by veremin » Dec 14, 2015 9:31 am

What happens if you go to destination step, click on "Pick datastore for selected virtual disks" link and specify particular datastore for specific virtual disks?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23633
Liked: 1712 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Replication Spanned throught RAID Disks and DataStores

Post by Vitaliy S. » Dec 14, 2015 11:09 am

Here is the online help page for more info on Vladimir's post > Specify Replica Destination

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: veremin and 19 guests