Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
ariamovie
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 19, 2016 5:54 am
Full Name: Farhad
Contact:

restore vm from vcenter doesn't exist

Post by ariamovie » Oct 19, 2016 6:03 am

hi
i want to restore backup from vcenter that doesn't exist anymore but backup file is exist and nothing wrong whit it
and all of vm are now in new vcenter server
veeam gives me error

P.Tide
Product Manager
Posts: 5122
Liked: 443 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by P.Tide » Oct 19, 2016 6:11 am

Hi,

Could you provide the error text please? Just to clarify - do you want to restore a VM from the old backup to the new vCenter?

foggy
Veeam Software
Posts: 17931
Liked: 1512 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by foggy » Oct 19, 2016 10:09 am

It shouldn't matter whether you're restoring to an old or new vCenter. Unless you select to restore to original location, which doesn't exist anymore.

ariamovie
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 19, 2016 5:54 am
Full Name: Farhad
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by ariamovie » Oct 19, 2016 7:37 pm

PTide wrote:Hi,

Could you provide the error text please? Just to clarify - do you want to restore a VM from the old backup to the new vCenter?

Yea exactly

ariamovie
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 19, 2016 5:54 am
Full Name: Farhad
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by ariamovie » Oct 19, 2016 7:39 pm

foggy wrote:It shouldn't matter whether you're restoring to an old or new vCenter. Unless you select to restore to original location, which doesn't exist anymore.
No i want to restore in new server

P.Tide
Product Manager
Posts: 5122
Liked: 443 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by P.Tide » Oct 19, 2016 9:06 pm

So what error do you get?

ariamovie
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 19, 2016 5:54 am
Full Name: Farhad
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by ariamovie » Oct 19, 2016 9:18 pm

Image

P.Tide
Product Manager
Posts: 5122
Liked: 443 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by P.Tide » Oct 20, 2016 6:00 am

There are many reasons for such error to appear, for a deeper investigation please contact the support team so they can review the logs. Please post your case ID here once you do.

Thank you

veremin
Product Manager
Posts: 16497
Liked: 1371 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by veremin » Oct 20, 2016 11:59 am

Just out of curiosity - do you get the same error if you try to expand the very same host in "Virtual Machines" node? Thanks.

foggy
Veeam Software
Posts: 17931
Liked: 1512 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by foggy » Oct 20, 2016 12:04 pm

So it is not a backup/restore issue, it is a vCenter server connection issue, so this is what should be troubleshot.

dellock6
Veeam Software
Posts: 5680
Liked: 1600 times
Joined: Jul 26, 2009 3:39 pm
Full Name: Luca Dell'Oca
Location: Varese, Italy
Contact:

Re: restore vm from vcenter doesn't exist

Post by dellock6 » Oct 22, 2016 6:56 am

Did you register (in the Veeam console) the new host where you want to restore the VM? If it's the same host that was previously managed by vcenter, try to register it by ip and not by dns name.
Luca Dell'Oca
Principal EMEA Cloud Architect @ Veeam Software

@dellock6
https://www.virtualtothecore.com/
vExpert 2011 -> 2019
Veeam VMCE #1

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot] and 25 guests