Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
rboynton
Enthusiast
Posts: 57
Liked: 7 times
Joined: Jun 25, 2015 12:59 am
Full Name: Rick Boynton
Contact:

Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by rboynton » Nov 29, 2018 4:32 pm

Is it possible to only start a single VM from a replication job that has multiple VM's, or do all VM's from the job need to be started when replication is initiated?

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by P.Tide » Nov 29, 2018 5:07 pm

Hi,

Did I get it right - you want to start a replication cycle for one particular VM without touching other VMs sitting in the same replica job? Something like a Quick Backup but replica?

Thanks!

rboynton
Enthusiast
Posts: 57
Liked: 7 times
Joined: Jun 25, 2015 12:59 am
Full Name: Rick Boynton
Contact:

Re: Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by rboynton » Nov 29, 2018 5:13 pm

I created a replication job with 3 VM's. After a replication cycle, I want to test one of those VM's only. Can I start one of them without the other two running as well?

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by P.Tide » Nov 29, 2018 5:19 pm

Yes, you can. Please see the 3rd Q/A from the top.

Also you can automate this process with SureReplica.

Thanks!

rboynton
Enthusiast
Posts: 57
Liked: 7 times
Joined: Jun 25, 2015 12:59 am
Full Name: Rick Boynton
Contact:

Re: Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by rboynton » Nov 29, 2018 5:34 pm

Thanks for the quick response! I did notice that item you pointed me to said "Can I simply power on any replica restore point with vSphere Client?". The B&R replica information on the helpcenter says "It is recommended that you always use Veeam Backup & Replication to perform failover operations. Avoid powering on a replica manually — this may disrupt further replication operations or cause loss of important data.".

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Single VM Start from Multiple VM Replication Job

Post by P.Tide » Nov 29, 2018 5:54 pm

Well, if you don't start the replica while having its prototype up and running on the same network, and the replication job is stopped, then everything should fine. Please check this KB for some considerations.

Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests