Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
Stabz
Enthusiast
Posts: 62
Liked: 3 times
Joined: Apr 07, 2017 7:40 am
Full Name: Philippe DUPUIS
Contact:

SureBackup and different subnets

Post by Stabz »

Hello,

I have a Vm Network with different subnets in it like 192.168.5.X, 10.1.5.X etc

In my Virtual Appliance I can't configure different subnets for the same vNic.

Is there a way to configure this kind of configuration ?

Cause in my surebackup job the vm failed to powering on, it would be nice to be able to just boot the vm even if the network is not up.

Thanks

Andreas Neufert
VP, Product Management
Posts: 4521
Liked: 857 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: SureBackup and different subnets

Post by Andreas Neufert »

This is a possible configuration. Can you please use the advanced setting.
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... ml?ver=100

You can then create 2 subnets for the same network.
Important point is to deactivate DHCP on the same wizard page.
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... ml?ver=100

Stabz
Enthusiast
Posts: 62
Liked: 3 times
Joined: Apr 07, 2017 7:40 am
Full Name: Philippe DUPUIS
Contact:

Re: SureBackup and different subnets

Post by Stabz »

Hello Andreas,

Thanks for your answers.I already used the advanced setting.

But my problem is my vNic named "LAN" is used for the Subnet: 192.168.1.X
I cant reuse this vNic named "LAN" for my subnet : 10.1.5.X..

It s seems that is not possible to associate different isolated network for the same vNiC

Andreas Neufert
VP, Product Management
Posts: 4521
Liked: 857 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: SureBackup and different subnets

Post by Andreas Neufert »

Hi Philippe,

looks like this was possible in the old times but is now prohibited. I am sorry for the confusion.
Can you please open a support case and check with our support if there is any method to disable the check?

Andreas Neufert
VP, Product Management
Posts: 4521
Liked: 857 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: SureBackup and different subnets

Post by Andreas Neufert »

Please let me add that you can create 2 virtual labs. One for each subnet and let SureBackup/Application Group just check the VMs from this specific subnet. A bit more legwork but a good working way to go for now.

Stabz
Enthusiast
Posts: 62
Liked: 3 times
Joined: Apr 07, 2017 7:40 am
Full Name: Philippe DUPUIS
Contact:

Re: SureBackup and different subnets

Post by Stabz »

Hello Andreas,

I opened a support case, for the moment the support told me it's not possible to have different subnet in the same vNic :(

Unfortunately my Domain Controler is in one of this subnet, so I can't do this for the moment.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests