SureBackup appliance error ?

VMware specific discussions

SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby albertwt » Wed Sep 14, 2016 8:11 am

Hi All,

i'm having problem with my SureBackup testing with the below error:

Code: Select all
14/09/2016 6:05:42 PM Error Starting virtual lab routing engine
14/09/2016 6:05:42 PM Error Timed out waiting for proxy appliance to respond. Possible causes:
14/09/2016 6:05:42 PM Error 1. Appliance is configured to run on different network than backup server
14/09/2016 6:05:42 PM Error 2. Appliance is configured to obtain IP address automatically, but DHCP server is not available
14/09/2016 6:05:44 PM Error: The operation has timed out.


This is happening after I have successfully upgrade the VCenter and ESXi to the latest 5.5 Update 3

So any help would be greatly appreciated.

Thanks.

Veeam Support - Case # 01904294
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby foggy » Wed Sep 14, 2016 10:21 am 1 person likes this post

Hi Albert, am I understanding right, that the same SureBackup job (with the same settings) ran fine prior vSphere upgrade?
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby albertwt » Wed Sep 14, 2016 12:47 pm

Yes, it was running fine before.
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby foggy » Wed Sep 14, 2016 2:02 pm 1 person likes this post

I'd suggest to check what IP address does the proxy appliance VM get (and whether it gets it at all).
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby albertwt » Thu Sep 15, 2016 1:53 am

Alex,

The IP address of the appliance and the Veeam server is the same subnet.

I can confirm from vSphere client it is getting its own static IP address.
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Sep 15, 2016 11:09 am

How many appliances do you have? Do you see the same problem even for newly registered appliances?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby albertwt » Thu Sep 15, 2016 12:52 pm

Vitaliy, I only have one SureBackup appliance.
I have redeploy the new VM appliance after reconfiguring the DNS entry, but then it is still the same issue.

Is it because I have just upgraded to ESXi 5.5u3 and upgrading the VM hardware to level 10 ?
Or this is new bug in VBR 9.0 Update 1 ?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: SureBackup appliance error ?

Veeam Logoby foggy » Thu Sep 15, 2016 3:15 pm 1 person likes this post

Deeper analysis is required, so please continue working with your support engineer.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 19 guests