Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
B_J
Influencer
Posts: 17
Liked: never
Joined: Nov 18, 2011 8:45 pm
Contact:

Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by B_J » Dec 21, 2011 7:37 am

Hello.

I'm using veeam B&R to backup machines residing on a Dell MD3200i enclosure.
The MD is configured with two virtual disks, one disk running RAID 5 and one Running raid 10 with 6 physical disks each.

Until now i only have 2 machines installed, one on each disk.
My problem is this:
Veeam can backup the machine residing on the RAID5 disk whitout any problem using direcs SAN access, but not the one residing on the RAID 10 disk.
The iSCSI initiators on my server and my only proxy sees both disks, i can also browse both datastores inside veeam B&R (under servers-> my vcenterserver name->datastores.

Tried with the manual datastore selection under proxies, but that didn't help.

Any intel on this?

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24612
Liked: 3461 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by Gostev » Dec 21, 2011 8:11 am

Hello, what Veeam version are you running?

B_J
Influencer
Posts: 17
Liked: never
Joined: Nov 18, 2011 8:45 pm
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by B_J » Dec 21, 2011 9:04 am

I'm running v6

(6.0.0.153)

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24612
Liked: 3461 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by Gostev » Dec 21, 2011 9:56 am

Do you have the direct SAN access patch installed?

B_J
Influencer
Posts: 17
Liked: never
Joined: Nov 18, 2011 8:45 pm
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by B_J » Dec 21, 2011 10:37 am

Gostev wrote:Do you have the direct SAN access patch installed?
No, just the "original" downloaded program, can you provide the patch?

foggy
Veeam Software
Posts: 18114
Liked: 1536 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by foggy » Dec 21, 2011 10:41 am

Please review the sticky "Known Issues" topic in the main forum.

B_J
Influencer
Posts: 17
Liked: never
Joined: Nov 18, 2011 8:45 pm
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by B_J » Dec 21, 2011 5:38 pm

The Patch didn't help me unfortunately, still same problem on vm residing on one of the disks

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24612
Liked: 3461 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by Gostev » Dec 21, 2011 8:46 pm

Do you have the corresponging LUN mounted on your backup proxy? Can you see it in the Disk Management snap-in?

B_J
Influencer
Posts: 17
Liked: never
Joined: Nov 18, 2011 8:45 pm
Contact:

Re: Unable to connect via direct SAN te disk in NAS

Post by B_J » Dec 22, 2011 7:08 am

Gostev wrote:Do you have the corresponging LUN mounted on your backup proxy? Can you see it in the Disk Management snap-in?
It seems you cracked it.

On both the backup server and proxy i had Dells storage driver installed, but for some reason i now had to be reinstalled on the proxy since
disk manager on the proxy complained about "unknown disk".

Thank's for your help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: IvanK and 40 guests