Unable to select datastore in replication job?

VMware specific discussions

Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby danswartz » Fri Feb 17, 2017 5:54 pm

So I just upgraded my 9.5 Veeam server. Ran a couple of backup jobs, and worked fine. Then I tried the one replication job (replicates the Veeam VM itself.) It fails. After much digging around, I discover that the screen in the Replication Job configuration is apparently not showing me any datastores to select. I've tried refreshing various things, and even rebooting the VM. When I am in the "Destination" part of the wizard, it correctly defaults to "Home Cluster", "Resources" and "vm", but the datastore line is blank. If I click the "Choose" button, the "Select datastore" screen comes up. Under "Hosts and Datastores", there is "Home Cluster" with a "+" next to it. I click on "Home Cluster", and see something I don't remember ever seeing before. e.g. 'Default Policy" with a "+" next to it. If I click on "Default Policy", the "+" disappears, and no datastores are presented. I'll be happy to open a case if needed, but I'm hoping this is just something I didn't know to do. Thanks!
danswartz
Expert
 
Posts: 108
Liked: 13 times
Joined: Fri Apr 26, 2013 4:53 pm
Full Name: Dan Swartzendruber

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby danswartz » Fri Feb 17, 2017 9:15 pm

I "fixed" it, but I'd dearly love to know what was wrong. What I did: instead of choosing "Home Cluster" on the "Host or cluster" line, I drilled down to the specific host, and then, suddenly, when choosing the datastore, "Default Policy" now shows the 3 datastores available, including the one I want to use. Somehow, this doesn't seem right, though :(
danswartz
Expert
 
Posts: 108
Liked: 13 times
Joined: Fri Apr 26, 2013 4:53 pm
Full Name: Dan Swartzendruber

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby Mike Resseler » Mon Feb 20, 2017 6:55 am

Dan,

This indeed does not look right. Does the Datastores now show up when choosing Home Cluster?

If not, please open a case, post the case ID here and the follow-up after that. It might be something stupid but it could be something else also. It would be good that our engineers look at it

Thanks
Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3382
Liked: 384 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby danswartz » Mon Feb 20, 2017 1:44 pm

Sorry, I was not clear. By 'fixed', I meant 'worked around'. The issue was still there. I will open a case and update this post.
danswartz
Expert
 
Posts: 108
Liked: 13 times
Joined: Fri Apr 26, 2013 4:53 pm
Full Name: Dan Swartzendruber

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby danswartz » Mon Feb 20, 2017 2:37 pm

Case 02076175.
danswartz
Expert
 
Posts: 108
Liked: 13 times
Joined: Fri Apr 26, 2013 4:53 pm
Full Name: Dan Swartzendruber

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby PaulNSW » Wed Mar 29, 2017 8:43 am

Did you get a solution for this? I'm having the exact same issue
PaulNSW
Enthusiast
 
Posts: 48
Liked: 8 times
Joined: Mon May 14, 2012 10:48 am

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby homerjnick » Wed Mar 29, 2017 9:33 am

I have the same issue...in setting up a Replication job and choosing my ESX cluster on my DR vCenter shows no DataStores...when I drill down past the ESX Cluster to the individual hosts at my DR site and click on one I get the DataStores.
homerjnick
Expert
 
Posts: 203
Liked: 35 times
Joined: Mon Feb 20, 2012 4:13 pm
Full Name: Nick Mahlitz

Re: Unable to select datastore in replication job?

Veeam Logoby foggy » Wed Mar 29, 2017 11:21 am

In Dan's case, the issue didn't show up after deleting the existing job, restarting the proxy, and recreating the job. If this doesn't help, please contact technical support for a closer look. Thanks.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15294
Liked: 1133 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest