Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
vsenguel
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: May 10, 2013 7:21 pm
Full Name: Volkan
Contact:

V7 vCenter Plugin?

Post by vsenguel » Aug 21, 2013 7:55 pm

HI

Does anyone know where/how to install the vcenter web plugin?

thx
Volkan

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by foggy » Aug 21, 2013 8:01 pm

Please review the Enterprise Manager user guide, the process of vSphere Web Client plug-in installation is described there in detail. Thanks.

vsenguel
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: May 10, 2013 7:21 pm
Full Name: Volkan
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by vsenguel » Aug 23, 2013 6:40 am

Thank you foggy, i found it, shearched on the wrong app :)

I have now installed the plugin, but i got no Information on the page, after a few seconds appears a error message:

"Server error: Failed to login to Veeam Backup Enterprise Manager. Cannot resolve user SID: root@localos"


After uninstalling the plugin via the Enterprise page, i got allways the veeam page in the web Client?

???
I have not found any help in the pdf, did you know that behaviour?

thx
Volkan

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Vitaliy S. » Aug 23, 2013 7:48 am

Hello Volkan,

Does the account you use to connect to EM have sufficient permissions on that machine? What is a root@localhost?

Thank you!

vsenguel
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: May 10, 2013 7:21 pm
Full Name: Volkan
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by vsenguel » Aug 23, 2013 8:09 am

"root@localhost" is the vcenter root account. how can i give access rights to the VMware root user?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Vitaliy S. » Aug 23, 2013 8:36 am

Not sure it is possible, I believe you should be using a domain account to connect to EM machine/install the plug-in/log-in to the Web vSphere Client.

nicolas.gras
Service Provider
Posts: 16
Liked: 2 times
Joined: Mar 17, 2010 9:27 am
Full Name: Nicolas Gras
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by nicolas.gras » Sep 05, 2013 2:39 pm

Hi,

I have same error (with Vcenter installed on Windows 2008 R2).

Cannot resolve user SID: administrateur@vcenter

Regards,

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by foggy » Sep 05, 2013 2:50 pm

Nicolas, the account used to access vSphere web client and EM should be assigned one of the roles in Veeam Backup Enterprise Manager server.

nicolas.gras
Service Provider
Posts: 16
Liked: 2 times
Joined: Mar 17, 2010 9:27 am
Full Name: Nicolas Gras
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by nicolas.gras » Sep 05, 2013 6:55 pm

Hi Alexander,

Thank's.
The Veeam server and the Vcenter Server are on a Workgroup (Not on a Active Directory Domain).
Is this may be the cause of the error ?
Regards,

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Vitaliy S. » Sep 05, 2013 8:27 pm

Hi Nicolas,

Yes, please join vCenter Server and your Veeam B&R server to the domain and install our plug-in one more time.

Should help!

Marc.H
Enthusiast
Posts: 51
Liked: 6 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

[MERGED] v7 vSphere web client plugin with VCenter Appliance

Post by Marc.H » Sep 24, 2013 1:31 pm

Hi,

I have a new VCenter Appliance 5.5 running with local Postgre Database and local SSO configured. No Connection to AD.
My Veeam B&R Server is part of the Domain and I am able to install the VCenter Plugin in via the Enterprose Manager.

BUT: I do not see anything when logging into the Web client.

Regards
Marc

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: v7 vSphere web client plugin with VCenter Appliance

Post by Vitaliy S. » Sep 24, 2013 1:47 pm

Hi Marc,

Integration with AD is required to pull data from Backup Enterprise Manager.

Thanks!

Marc.H
Enthusiast
Posts: 51
Liked: 6 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Marc.H » Sep 25, 2013 11:55 am

Hi Vitaly,

does that mean VCenter Appliance is only support when connected to AD - not in the standard not AD connected mode?
If that is true - is there any plan to change that as we try to get away from AD totally.

Regards
Marc

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by foggy » Sep 25, 2013 1:19 pm 1 person likes this post

Marc, the account used to log in to vSphere Client should have sufficient rights on Enterprise Manager server to retrieve data. Not sure it is currently possible without using a domain account. But we are thinking on addressing this in the next releases.

Marc.H
Enthusiast
Posts: 51
Liked: 6 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Marc.H » Sep 26, 2013 2:49 pm

Hi Foggy,

thanks - good to hear that.

systeembeheerder
Enthusiast
Posts: 44
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2009 8:09 pm
Full Name: Addy
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by systeembeheerder » Sep 30, 2013 3:25 pm

Hi,

installed the vcenter plugin v7 as well , and it shows up in the vsphere web client. now clicking the link and get: server error: Failed to connect to Veeam Backup Enterprise Manager.
Cannot seem to find any log or event viewer pointing me in the right direction.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Vitaliy S. » Sep 30, 2013 3:32 pm

Hello Addy,

Does the account you're logged into the vSphere Web Client has access permissions on the Backup Enterprise Manager server?

Thank you!

systeembeheerder
Enthusiast
Posts: 44
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2009 8:09 pm
Full Name: Addy
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by systeembeheerder » Sep 30, 2013 3:39 pm

Hi Vitaliy,

Yes, it is a domain account, it is even a domain administrator account and I have added it the role portal administrator in Enterprise manager.

Addy

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22777
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by Vitaliy S. » Sep 30, 2013 4:21 pm

Ok, in this case I would suggest our support team taking a look at the debug log files. Can you please tell me your case number once you open it?

systeembeheerder
Enthusiast
Posts: 44
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2009 8:09 pm
Full Name: Addy
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by systeembeheerder » Sep 30, 2013 8:35 pm

will do so tomorrow morning, thanks.

systeembeheerder
Enthusiast
Posts: 44
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2009 8:09 pm
Full Name: Addy
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by systeembeheerder » Oct 01, 2013 8:48 am

case# 00453453

systeembeheerder
Enthusiast
Posts: 44
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2009 8:09 pm
Full Name: Addy
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by systeembeheerder » Oct 01, 2013 1:58 pm 2 people like this post

Andrey send me a Veeam.Backup.Enterprise.RestAPIService.exe.config file, that fixed it.

cjack03
Enthusiast
Posts: 29
Liked: 9 times
Joined: Jul 01, 2013 3:26 pm
Full Name: Christopher
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by cjack03 » Nov 06, 2013 3:05 pm

systeembeheerder wrote:Andrey send me a Veeam.Backup.Enterprise.RestAPIService.exe.config file, that fixed it.
would it be possible to share this fix as I have exactly the same issue when using a domain admin account and v7 with vcenter 5.1

many thanks

foggy
Veeam Software
Posts: 18037
Liked: 1533 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by foggy » Nov 06, 2013 3:09 pm

Christopher, please open a case with technical support, they will ensure you're experiencing the same issue and provide you with the hotfix.

cjack03
Enthusiast
Posts: 29
Liked: 9 times
Joined: Jul 01, 2013 3:26 pm
Full Name: Christopher
Contact:

Re: V7 vCenter Plugin?

Post by cjack03 » Nov 06, 2013 3:36 pm

foggy wrote:Christopher, please open a case with technical support, they will ensure you're experiencing the same issue and provide you with the hotfix.
will do, thanks for the fast reply.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 22 guests