Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
patrickebert
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jul 21, 2019 5:21 pm
Contact:

Veeam 6.5 an d Vsphere 5.1

Post by patrickebert » Jul 21, 2019 5:32 pm

Hello, everyone,

many thanks for the quick inclusion in this forum.
We currently have a very old version of Veeam in use (6.5).
Is it possible to update from this version to the latest version 9.5U4b? According to the release notes it is probably only possible from version 8.0 on.
What would be the correct procedure to update to the latest version?
Is the old 8.0 version still available for download?
The free version of Veeam would be enough for me (Community Edition)
The Community Edition must back up 7 VMs and run on a Windows Server 2012 without R2.
Is there a hardware compatibility list?

Thank you in advance

Patrick

wishr
Veeam Software
Posts: 1171
Liked: 119 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Veeam 6.5 an d Vsphere 5.1

Post by wishr » Jul 22, 2019 9:24 am

Hi Patrick,

Welcome to Veeam Community Forums and thanks for posting!

You'll require to update to v8 first, then proceed with the next upgrades, or perform a clean installation from scratch.

Community Edition is enough for protecting the scope you mentioned and can be run on top of Windows Server 2012. As usual, the system requirements can be found in the user guide.

Hope it helps, cheers!

patrickebert
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jul 21, 2019 5:21 pm
Contact:

Re: Veeam 6.5 an d Vsphere 5.1

Post by patrickebert » Jul 24, 2019 4:19 am

Thank you very much for the info,

I have decided through the many upgrade steps to a reinstall.
What I notice is that when I open Veeam, it takes an extremely long time, can I still change something?
Otherwise, the backup ran smoothly last night.

Yours sincerely
Patrick

wishr
Veeam Software
Posts: 1171
Liked: 119 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Veeam 6.5 an d Vsphere 5.1

Post by wishr » Jul 24, 2019 9:39 am

Hi Patrick,

How much time does it take for the console to load after you press the connect button?

Thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: thomas.lee and 27 guests