Veeam B&R testing

VMware specific discussions

Veeam B&R testing

Veeam Logoby bzipper16 » Sun Feb 14, 2016 9:55 pm

Hi everyone

Testing Veeam B&R on a Win10 Pro computer on a local network behind a firewall, using a local HDD repo and a OVH Veeam Cloud Connect repo.
Source is a vSphere 6 server hosted in a datacenter having a public IP address. Accessible with vSphere Client.

I can backup to the local HDD repo, but not to OVH Veeam Cloud Connect.

Am I missing something? Do I need to open any ports on the firewall to make this possible?

Thanks in advance for your feedback!
bzipper16
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Feb 14, 2016 8:34 pm
Full Name: bzipper

Re: Veeam B&R testing

Veeam Logoby Gostev » Sun Feb 14, 2016 10:56 pm

Hi! Yes, you need to open a port that you specify when adding OVH as a service provider in the firewall. Thanks!
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21396
Liked: 2350 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Veeam B&R testing

Veeam Logoby bzipper16 » Thu Feb 18, 2016 2:41 pm

Hi Gostev no port was specified, also I don't know where I should do this, can you elaborate?

I only received a hostname + username & password from OVH. Nothing else.
bzipper16
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Feb 14, 2016 8:34 pm
Full Name: bzipper

Re: Veeam B&R testing

Veeam Logoby foggy » Thu Feb 18, 2016 4:50 pm

The port that was specified while you were adding service provider.

Here're the entire used port requirements for Veeam Cloud Connect environment.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14743
Liked: 1082 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Veeam B&R testing

Veeam Logoby Gostev » Thu Feb 18, 2016 11:31 pm

Actually, most of these ports are for service providers only.
As far as tenant concerned, they only need a single port.
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21396
Liked: 2350 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Veeam B&R testing

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Feb 19, 2016 9:26 am

Ask them which external port they've opened on a cloud connect gateway? This will be the port you need to connect to. By default, it's 6180, but they might have changed that. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13281
Liked: 970 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: frp and 32 guests