Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
foggy
Veeam Software
Posts: 17718
Liked: 1482 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Veeam Integration with IBM Storwize

Post by foggy » Aug 06, 2018 1:40 pm

Hi Mehmet, by default, Veeam B&R works with primary storage volumes and you can switch it to using secondary storage volumes as a data source for backup with the help of the registry value. However, there's currently no ability to trigger snapshots on both sides.

crackocain
Service Provider
Posts: 117
Liked: 9 times
Joined: Dec 14, 2015 8:20 pm
Full Name: Mehmet Istanbullu
Location: Turkey
Contact:

Re: Veeam Integration with IBM Storwize

Post by crackocain » Aug 06, 2018 2:29 pm

Thank you Alexander...
IBM, EMC, Huawei Storage Specialist - VMCEv9 - Dosbil - Turkey

Andreas Neufert
Veeam Software
Posts: 3406
Liked: 596 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: Veeam Integration with IBM Storwize

Post by Andreas Neufert » Aug 07, 2018 10:15 am

One workaround, you can use a second B&R server for this. One that perform this on primary side and one with the reg key to create them on second side.

Both Snapshots will be visible on both B&R Server.
Veeam support iSCSI processing for FC volumes, so the second server could be a VM with access to the iSCSI network.

crackocain
Service Provider
Posts: 117
Liked: 9 times
Joined: Dec 14, 2015 8:20 pm
Full Name: Mehmet Istanbullu
Location: Turkey
Contact:

Re: Veeam Integration with IBM Storwize

Post by crackocain » Aug 07, 2018 12:04 pm

Hi Andreas

Yeah i think good workaround. But i don't want to open ISCSI for FC volumes.
I think best solution configure another Fibre HBA passthrough for second Veeam server. Is that work right? :)
IBM, EMC, Huawei Storage Specialist - VMCEv9 - Dosbil - Turkey

Andreas Neufert
Veeam Software
Posts: 3406
Liked: 596 times
Joined: May 04, 2011 8:36 am
Full Name: Andreas Neufert
Location: Germany
Contact:

Re: Veeam Integration with IBM Storwize

Post by Andreas Neufert » Aug 07, 2018 12:09 pm

not officially supported but it works. We use it in our labs as well. If you want to do Backup from Storage Snapshots, use the physical server.
FC path through need some special FC Zoning.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests