Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
mephisto
Service Provider
Posts: 110
Liked: 7 times
Joined: Nov 07, 2012 6:49 pm
Full Name: Mephisto poa
Contact:

Veeam license question with vcentre but just one host needed

Post by mephisto » Feb 20, 2017 2:35 pm

Hi guys,

Can I had for example a vcentre standard with 3 hosts but VMs just from one of these hosts are backed up? The reason is, this client just needs 1 production host and the other 2 are old hosts for replicated VMs or a VM running Veeam itself to store the backups.

if I backup VMs just from one host, would I need additional socket licenses just becuase I have these other 2 hosts added to vcenter?

Thanks!

DGrinev
Veeam Software
Posts: 1221
Liked: 129 times
Joined: Dec 01, 2016 3:49 pm
Full Name: Dmitry Grinev
Location: St.Petersburg
Contact:

Re: Veeam license question with vcentre but just one host ne

Post by DGrinev » Feb 20, 2017 3:15 pm 1 person likes this post

Hi mephisto,

Yes, you can add vcenter to the Veeam B&R and back up VMs of the one single host.
Source host sockets will be counted on the first job run and compared to the licensed sockets pool.
Also, you do not need additional licenses for the target hosts.

Please, see detailed information about Licensing.

mephisto
Service Provider
Posts: 110
Liked: 7 times
Joined: Nov 07, 2012 6:49 pm
Full Name: Mephisto poa
Contact:

Re: Veeam license question with vcentre but just one host ne

Post by mephisto » Feb 20, 2017 3:19 pm 1 person likes this post

Thanks for the quick reply!

It is always a pleasure to recommend my clients to purchase Veeam :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: angelhuang and 24 guests