Veeam license question with vcentre but just one host needed

VMware specific discussions

Veeam license question with vcentre but just one host needed

Veeam Logoby mephisto » Mon Feb 20, 2017 2:35 pm

Hi guys,

Can I had for example a vcentre standard with 3 hosts but VMs just from one of these hosts are backed up? The reason is, this client just needs 1 production host and the other 2 are old hosts for replicated VMs or a VM running Veeam itself to store the backups.

if I backup VMs just from one host, would I need additional socket licenses just becuase I have these other 2 hosts added to vcenter?

Thanks!
mephisto
Enthusiast
 
Posts: 98
Liked: 6 times
Joined: Wed Nov 07, 2012 6:49 pm
Full Name: Mephisto poa

Re: Veeam license question with vcentre but just one host ne

Veeam Logoby DGrinev » Mon Feb 20, 2017 3:15 pm 1 person likes this post

Hi mephisto,

Yes, you can add vcenter to the Veeam B&R and back up VMs of the one single host.
Source host sockets will be counted on the first job run and compared to the licensed sockets pool.
Also, you do not need additional licenses for the target hosts.

Please, see detailed information about Licensing.
DGrinev
Veeam Software
 
Posts: 620
Liked: 72 times
Joined: Thu Dec 01, 2016 3:49 pm
Full Name: Dmitry Grinev

Re: Veeam license question with vcentre but just one host ne

Veeam Logoby mephisto » Mon Feb 20, 2017 3:19 pm 1 person likes this post

Thanks for the quick reply!

It is always a pleasure to recommend my clients to purchase Veeam :)
mephisto
Enthusiast
 
Posts: 98
Liked: 6 times
Joined: Wed Nov 07, 2012 6:49 pm
Full Name: Mephisto poa


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: soylent, Yahoo [Bot] and 1 guest