Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Locked
eric628
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 17, 2012 6:07 am
Full Name: Eric Huang
Contact:

VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by eric628 » Dec 16, 2012 9:55 am

I purchased 8 CPU licesne for Veeam Backup. Recently I added a new server with 2 CPU. I removed one old server in the list. Now I still have 4 server with 2 CPU on each server in backup servers list. But about the new server, I can't backup VM machines on it. error is not enough license. don't why, what should I do for this.

dellock6
Veeam Software
Posts: 5732
Liked: 1622 times
Joined: Jul 26, 2009 3:39 pm
Full Name: Luca Dell'Oca
Location: Varese, Italy
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by dellock6 » Dec 16, 2012 10:47 am

Hi Eric, maybe you have a TierA license (up to six core) and the newly added server has more than 6 core per socket?

Luca.
Luca Dell'Oca
Principal EMEA Cloud Architect @ Veeam Software

@dellock6
https://www.virtualtothecore.com/
vExpert 2011 -> 2019
Veeam VMCE #1

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24785
Liked: 3513 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by Gostev » Dec 16, 2012 4:52 pm

Eric, did you revoke the license from the old host in the License Information dialog?

eric628
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 17, 2012 6:07 am
Full Name: Eric Huang
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by eric628 » Dec 17, 2012 1:31 am

my new server is 6 core. is it OK ? And revoke the license to remove one old server. But new server aren't added. How could I add the new one?

eric628
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Oct 17, 2012 6:07 am
Full Name: Eric Huang
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by eric628 » Dec 17, 2012 6:35 am

I found the option. It works now. Thanks.

katramadosd
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Sep 26, 2016 10:54 am
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by katramadosd » Jan 28, 2019 10:23 am

Hi Eric,

I have the same problem. What was the option that you found?

veremin
Product Manager
Posts: 16867
Liked: 1429 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by veremin » Jan 28, 2019 2:00 pm

Can you tell us what type of license you use? How many license units you have (socket, instances, etc.) and how many workloads you're trying to protect? Also, what product build you're currently at? Thanks!

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24785
Liked: 3513 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VM machines Back Up failed because of not enough license

Post by Gostev » Jan 28, 2019 8:59 pm

Folks, this thread is from 2012, we don't even have tiers any longer ;) so I will rather lock this topic, please create a new one once you have support case ID. Thanks!

Locked

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 11 guests