Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
EBoucq
Service Provider
Posts: 253
Liked: 16 times
Joined: Jan 21, 2011 10:10 am
Full Name: Eric Boucq
Contact:

VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade !

Post by EBoucq »

Hi,

Our server hosts VMware vCenter and Veeam Backup.
After upgrading Veeam Backup from 6.0 to 6.1.0.205, the VMware VirtualCenter Server service doesn't start anymore.
The error is: The VMware VirtualCenter Server service terminated with service-specific error The system cannot find the file specified..

Could the upgrade have had an impact on vCenter ?
Any idea ?
Thanks !

Eric

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 28955
Liked: 5303 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade

Post by Gostev »

Hi Eric, I highly doubt Veeam B&R patch has anything to deal with this issue, when all it does is replace a few *existing* Veeam modules and DLLs in the Veeam installation folder with the updated versions. I recommend that you Google on the error you are getting, there are plenty of blogs regarding this issue, including VMware KB article. Thanks!

EBoucq
Service Provider
Posts: 253
Liked: 16 times
Joined: Jan 21, 2011 10:10 am
Full Name: Eric Boucq
Contact:

Re: VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade

Post by EBoucq »

Hi Gostev,

I found the solution to my problem: I forgot to mention that I also updated Veeam Backup Enterprise Manager. the installation procedure enabled the default website on IIS, on port 80 which isn't compatible with vCenter !
I disabled it and it works again.
Sorry for the post.
Regards.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 28955
Liked: 5303 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade

Post by Gostev »

Great to hear, and thanks for coming back to post the resolution, Eric.
Now that you mention Enterprise Manager, it does make sense.

JJAA
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Aug 16, 2010 10:08 pm
Full Name: Jean-Jacques Astier
Contact:

Re: VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade

Post by JJAA »

Do you mean IIS service must be stopped, this allows vCenter to work,
but is there a better workaround to keep it working, and so have Enterprise Manager access ?
Thanks,

Jean-Jacques

JJAA
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Aug 16, 2010 10:08 pm
Full Name: Jean-Jacques Astier
Contact:

Re: VMware vCenter doesn't start after Veeam Backup upgrade

Post by JJAA »

Got it, changed IIS Default web site from port 80 to 8080.

VCENTER-vSphere client works fine
Veeam Enterprise Manager opens https://NETBIOS_Name
http://NetBIOS_Name displays vSphere welcome page
http://IP_adress or http://IP_adress:8080 displays IIS default web site page

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: apover and 36 guests