vSphere Veeam PlugIn connection problems

VMware specific discussions

vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Thorsten.Pfeifer » Fri Oct 21, 2016 10:00 am

Hi Folks,

we are runnung B&R v9 with Ent Mgr and vSpehre vCenter/Web Client v6.0.x
I get following error (Server error: Session expired) when configuring the needed settings (hostname, restful API base url, certificate) to get it connected. In Veeam Ent Mgr in section vCenter Server it looks fine, Plug-in Status is installed.
Thanks for any hints.

Cheers
Thorsten
Thorsten.Pfeifer
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Fri Oct 21, 2016 9:19 am
Full Name: Thorsten Pfeifer

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Oct 21, 2016 10:25 am

Hi Thorsten,

Try to restart the vCenter Web Client Service. If you're using vCenter server on a Windows machine, this cane be done using services.msc; for the vCSA use vCenter Management web page. If this doesn't help, then please contact our technical team for further assistance.

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19556
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby RedVision81 » Thu Nov 24, 2016 7:28 am

Hey,

we have the same Problem. On vCenter 5.5 (Windows Maschine) with Enterprise Manager 9.5 it worked without any Problems.
Now we migrated to vCenter 6.0 Appliance (latest Version) we always got the the same Error. Tried to uninstall and re-install the Plugin and also the Enterprise Manager several times, but it doesnt work.

BTW: There should also be a notification that you have to start vsphere web client with Port 9443 otherwise the Plugin fails to load.

Any Updates on this?

Regards

Peter
RedVision81
Novice
 
Posts: 7
Liked: never
Joined: Thu Jan 14, 2016 8:02 am
Full Name: Peter

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Nov 24, 2016 4:22 pm

Hi Peter,

Did you restart vCenter Server services after uninstalling the plug-in?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19556
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby RedVision81 » Fri Nov 25, 2016 8:29 am

Hello Vitaly,

sure, restarting service, restarting machine, before and after install/uninstall of the plugin. Its not working here :(

Regards

Peter
RedVision81
Novice
 
Posts: 7
Liked: never
Joined: Thu Jan 14, 2016 8:02 am
Full Name: Peter

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Nov 25, 2016 2:11 pm

In this case, I would recommend to contact our technical support team for logs review. Please let us know your case ID for future reference.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19556
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby kwinsor » Thu Mar 23, 2017 10:59 pm

Hi...did anyone figure out this issue? I just migrated vCenter 5.5 windows to VCSA 6.0 Update 3. I reinstalled the plugin after migration. On Enterprise Manager is shows installed as plug-in version 9.5.0.711. The odd thing is that the vCenter version still shows as 5.5.0.3252642 when it is now version 6.0 U3. In the vCenter web client I get two errors when I go to the Veeam plugin. On he Summary tab I get Server error: Session expired and on the Settings tab I get Server error: Failed to get applications settings. and settings are empty. Thanks.
kwinsor
Influencer
 
Posts: 14
Liked: 1 time
Joined: Fri Oct 17, 2014 1:26 pm
Location: Toronto
Full Name: Kent Winsor

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Mar 24, 2017 1:13 pm

Did you remove the vSphere plug-in from EM before migration to the new vCenter Server?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19556
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby braun » Mon Mar 27, 2017 10:40 am

Hi,

i've got the same problem...VCSA 6U3 (6.0.0.30100) an BEM 9.5 (9.5.0.823)
Plugin registration is no problem and everything seems to be fine. In vsphere web client veeam overview ist empty and message "Server error: Session expired" pop up shows up. Settings are empty...after completing settings and saving them, the same pop up is shown "Server error: Session expired".
Time settings of BEM Server and VCSA are equal.

Did anybody solve the problem until now?

Greetz
braun
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Mar 27, 2017 10:33 am

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Mar 27, 2017 11:01 am

Hi braun,

Unfortunately, the previous poster didn't mention his support case ID, so I cannot update this topic with a solution. Can you contact our technical team and let us know your case ID as a reference for other community members?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19556
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby garrett.stevens » Mon Mar 27, 2017 9:24 pm

I too am having the same issue as kwinsor and braun. "Server error: Session expired" and "Server error: Failed to get applications settings".
garrett.stevens
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Mar 27, 2017 9:20 pm
Full Name: Garrett S.

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby foggy » Tue Mar 28, 2017 10:12 am

Hi Garrett, please also contact technical support team.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14736
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby chris.childerhose » Fri May 05, 2017 7:48 pm

I have a similar issue like this as well with Veeam 9.5 Update 2 and VCSA 6.5D. The plugin installs but when selecting it I get a connection timeout constantly. Tried all things in KB even the cleanup tips.

Case is SR # 02142384 which has been escalated to Tier2.
Chris Childerhose, VCAP-DCA, VMCE9, VCP, MCITP
chris.childerhose
Enthusiast
 
Posts: 71
Liked: 6 times
Joined: Wed Aug 13, 2014 6:03 pm
Location: Toronto, ON
Full Name: Chris Childerhose

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby prabhash.jena » Wed Jun 21, 2017 10:06 am

I have the same issue on VCSA 6.0 but not on VCSA 6.5. I saw few other posters above have reported that the issue wasn't there with 5.5 and happened only after upgrade to 6.0.
Is the issue specific to some VCSA 6.0 build? Has anyone of you got any feedback or workaround from Veeam support?
prabhash.jena
Enthusiast
 
Posts: 35
Liked: 2 times
Joined: Fri Jan 16, 2015 1:32 pm
Full Name: Prabhash Kumar Jena

Re: vSphere Veeam PlugIn connection problems

Veeam Logoby DGrinev » Wed Jun 21, 2017 12:33 pm

Hello,

Please can you contact our support team to investigate the issue and share the case ID number here.
They can request you to collect additional logs and then I will discuss it with the QA team and probably that will help us to find a solution. Thanks!
DGrinev
Veeam Software
 
Posts: 384
Liked: 48 times
Joined: Thu Dec 01, 2016 3:49 pm
Full Name: Dmitry Grinev

Next

Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: Drizzt and 22 guests