Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
mfc
Influencer
Posts: 12
Liked: never
Joined: Sep 17, 2013 12:48 pm
Full Name: Mike Czajkowski
Contact:

WAN Accelerator question

Post by mfc » Feb 28, 2015 3:34 pm

We have replication jobs that replicate VMs from our HQ site to our DR site over a 10Mbps WAN. The Veeam B&R server (at DR site) and proxy/WANaccel (at HQ site) are both physical machines with dual 6-core CPUs/16GB RAM, and the WAN caches are on SSD drives.

We are using significantly less bandwidth (about 25%, we used to saturate), but our repl. times have not really improved because the source WAN accelerator is limited to one job at a time. We'd like to shorten the repl. window, I have a couple ideas I want to run by you all:

1. Add more physical proxies/WANaccels at the source site. For cost reasons, this would have to be more workstation-class hardware (with SSDs).
2. Add virtual proxies/WANaccels at the source site. This is essentially "free", but the downside is our VMware datastore resides on 15K SAS (not SSD). Also I'm slightly concerned about adding IOPS to our SAN, since replica jobs run during business hours.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23012
Liked: 1561 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: WAN Accelerator question

Post by Vitaliy S. » Mar 06, 2015 1:20 pm

Hi Mike,

What does bottleneck statistics show for your replication jobs and how many VMs you're replicating to the offsite location?

Thanks!

mfc
Influencer
Posts: 12
Liked: never
Joined: Sep 17, 2013 12:48 pm
Full Name: Mike Czajkowski
Contact:

Re: WAN Accelerator question

Post by mfc » Mar 09, 2015 1:36 pm

The bottleneck is normally Target WAN, with Source being second. For example, most jobs usually show something like 85-Source, 94-Target WAN on the bottleneck stats.

We're currently replicating 21 VMs, with 3 of them being fairly large Exchange and SQL servers.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24818
Liked: 3575 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: WAN Accelerator question

Post by Gostev » Mar 09, 2015 10:19 pm

Are you using v7 or v8? Most v7 installs, and especially v8 should be fully saturating 10 Mbps.
25% of 10 Mbps is waaay too slow processing rate, you need to troubleshoot this with support.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 46 guests