Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
SynthosKralupy
Enthusiast
Posts: 27
Liked: 2 times
Joined: Jan 06, 2012 10:16 am
Full Name: Synthos Kralupy
Contact:

What are "Legacy replica jobs"?

Post by SynthosKralupy » Aug 20, 2013 9:47 am

I don't understand term legacy replica jobs in User guide for Veeam Backup and Replication version 7, page 146. It says here that these jobs are not supported anymore in v7 and not allowed for upgrade process too.

Can someone clarify this term? Are these jobs from version 6.5? Or even older?

Thanks.


Pavel.

veremin
Product Manager
Posts: 16897
Liked: 1437 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by veremin » Aug 20, 2013 9:54 am

The term legacy replication is related to replication jobs that were created with version 5.0 or earlier, and that used an obsolete mechanism. Such jobs will not be suppoted any longer. Thanks.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22991
Liked: 1556 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by Vitaliy S. » Aug 20, 2013 10:50 am

These jobs were using vrb files as restore points for VM replicas. Right now our replication job is leveraging VMware snapshot technology to create rollbacks.

jp34
Enthusiast
Posts: 47
Liked: 1 time
Joined: Dec 22, 2009 8:31 am
Full Name: JP
Contact:

[MERGED] Upgrade from B&R6.5 running on unsupported W2k3

Post by jp34 » Nov 15, 2013 1:29 pm

Hi all

My B&R 6.5 32bit was running on Windows Server 2003 32 bit.
According kb1803, after point 12, B&R 6.5 64bit is now running on Windows Server 2012, and all is working fine.
Before running v7 upgrade, I would have to execute point 13: "Remove all legacy replica jobs (if present). Remove from inventory all replica VMs that were created with legacy replica jobs."
Does it mean all replica and replica jobs have to be re-created ? and replications have to be re-run with replica-mapping ?

Thanks indvance.

foggy
Veeam Software
Posts: 18264
Liked: 1561 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: [MERGED] Upgrade from B&R6.5 running on unsupported W2k3

Post by foggy » Nov 15, 2013 1:36 pm

jp34 wrote:Does it mean all replica and replica jobs have to be re-created ? and replications have to be re-run with replica-mapping ?
No, this refers to an obsolete replication jobs created in versions of Veeam B&R prior to v6 and not supported in v7.

jp34
Enthusiast
Posts: 47
Liked: 1 time
Joined: Dec 22, 2009 8:31 am
Full Name: JP
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by jp34 » Nov 15, 2013 5:05 pm

Thank you foggy, I could have found this topic by myself :roll:

tom11011
Expert
Posts: 142
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2010 8:40 pm
Full Name: Tom
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by tom11011 » Nov 16, 2013 2:43 am

Hello. How can i tell if i have legacy replications, i dont know which version of veeam was originally installed. Running version 7 enterprise plus.

foggy
Veeam Software
Posts: 18264
Liked: 1561 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by foggy » Nov 16, 2013 8:42 pm

Tom, if you've successfully upgraded to v7, don't worry about these jobs, since upgrade fails if there's at least one legacy replica job.

tom11011
Expert
Posts: 142
Liked: 2 times
Joined: Dec 01, 2010 8:40 pm
Full Name: Tom
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by tom11011 » Nov 16, 2013 8:57 pm

Thanks

wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by wisecra » May 07, 2014 3:22 pm

So, I'm *finally* upgrading from 6.5 to 7, and the install tells me there are "legacy replica" jobs.
That's fine, I don't mind deleting them, but how do I tell which ones are "legacy" and which ones are not?

wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by wisecra » May 07, 2014 3:37 pm

How do you tell a Legacy Replica Job?

Go into Replicas > Ready and right click on each replica. The ones that have ".vrb" in the name field are legacy replicas.

veremin
Product Manager
Posts: 16897
Liked: 1437 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by veremin » May 07, 2014 3:41 pm

Yep, ones that store restore points as .vrb files are considered "legacy", since current replication jobs store restore points in native VMware format. Thanks.

wisecra
Enthusiast
Posts: 37
Liked: never
Joined: Mar 31, 2009 10:07 pm
Full Name: Craig Wiseman

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by wisecra » May 07, 2014 4:04 pm

So, I can remove and old .VRB files that may be laying around?

veremin
Product Manager
Posts: 16897
Liked: 1437 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: What are "Legacy replica jobs"?

Post by veremin » May 07, 2014 4:08 pm

If you don't need these legacy jobs any more, and they are listed in the GUI, you can go to "Replica", right-click on them and select "Delete from disk". Thanks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: dmirtinz, Frosty and 16 guests