What do I need for this?

VMware specific discussions

What do I need for this?

Veeam Logoby menced » Tue Nov 24, 2015 6:09 pm

I want to have a server (2 cpu) with VMWARE and HA on another server (2 cpu), both pointing to a NAS.

I want to backup everything on another server.

I have only a server working at time(The first two are in HA), and the other is destination for backup. Is a Veeam Essentials license enough?

If i already have a essential license (used on another server), if i stop using that server, may i use it on this configuration?
menced
Enthusiast
 
Posts: 42
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 30, 2013 5:42 pm
Full Name: Sim. Men.

Re: What do I need for this?

Veeam Logoby jtisgeek » Tue Nov 24, 2015 10:03 pm

In theory yes Essentials gets you the Vmware part taken care of.

Let me make sure I understand your scope. Sounds like you want a two host HA setup with the third host being used as a replica target?

If you want to talk in more detail pm me.
Jason Thomas, Mirazon Systems Engineer
Veeam VMCE v8 ,VMTSP v8

Check out my blogs. http://www.mirazon.com/blog/
jtisgeek
Veeam ProPartner
 
Posts: 3
Liked: 1 time
Joined: Tue Jan 14, 2014 8:11 pm
Full Name: Jason W Thomas

Re: What do I need for this?

Veeam Logoby menced » Wed Nov 25, 2015 6:48 am

Yest. That's what i want. I would like to understand if i can move a license from an old server with veeam essentials to this new configuration and if it is enough.
menced
Enthusiast
 
Posts: 42
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 30, 2013 5:42 pm
Full Name: Sim. Men.

Re: What do I need for this?

Veeam Logoby dellock6 » Wed Nov 25, 2015 9:17 am

If you have at least 4 sockets to cover both nodes of the small HA cluster, you can simply revoke the license from the existing nodes in Veeam console and they will be assigned to the new cluster during the first run of the backups or replica.
About the third node, it doesn't matter in terms of licensing if it's a replica target or a backup target, as Veeam licensing only counts source sockets and not target sockets.

I hope anyway that replica will not be your only protection method, and you will also have proper backups.
Luca Dell'Oca
EMEA Cloud Architect @ Veeam Software

@dellock6
http://www.virtualtothecore.com
vExpert 2011-2012-2013-2014-2015-2016
Veeam VMCE #1
dellock6
Veeam Software
 
Posts: 5052
Liked: 1330 times
Joined: Sun Jul 26, 2009 3:39 pm
Location: Varese, Italy
Full Name: Luca Dell'Oca


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: heavy and 32 guests