Failover to replica w/o data loss in v7

Hyper-V specific discussions

Failover to replica w/o data loss in v7

Veeam Logoby loelly » Thu Feb 19, 2015 10:39 am

So, I've got a small Hyper-V cluster w/o shared storage. We're replicating all VMs on server #1 to server #2. Now it's time to do some maintenance on server #1, so I want to fail over to the replicas on server #2. I just did so and noticed that Veeam v7 just switches to the latest point of replica. Is there a way to have it first sync the data over to the replica and then power-on the replica? I've got a rather big file server with active users and I do not want to lose data.

I noticed that there's a planned fail-over option in v8, but it looks like there's no such thing in v7, right?

Thanks,

loelly
loelly
Enthusiast
 
Posts: 49
Liked: 10 times
Joined: Thu Apr 17, 2014 8:25 am
Full Name: Jens Siegmann

Re: Failover to replica w/o data loss in v7

Veeam Logoby foggy » Thu Feb 19, 2015 10:42 am

Correct, planned failover is what you really need here. Since it was first introduced in v8, you can either upgrade to be able to use it, or perform the required operations manually - i.e. turn off the original VMs and trigger another replication cycle to sync the latest changes prior to failing over.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14742
Liked: 1079 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Failover to replica w/o data loss in v7

Veeam Logoby loelly » Thu Feb 19, 2015 11:09 am

Hey Alexander,

thanks for clarifying!

Regards,

loelly
loelly
Enthusiast
 
Posts: 49
Liked: 10 times
Joined: Thu Apr 17, 2014 8:25 am
Full Name: Jens Siegmann


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 6 guests