"could not connect to Veeam Monitor Server...."

Real-time performance monitoring and troubleshooting

"could not connect to Veeam Monitor Server...."

Veeam Logoby intenso » Wed Jan 27, 2010 4:00 pm

Hi,

since i installed Kaspersky Antivir on my Management PC i have this problem: i start the Veeam Monitor Client and this message shows:

"Could not connect to Veeam Monitor Server. Please check "Veeam Monitor Server"

This i have done, all services are fine (Veeam and SQL DB).

If i stop the Kaspersky Antivir from my Kaspersky Admin Console then the Veeam Client starts fine. But i need a running Antivir on this Machine.


here a cut from my "monitor.gui.log":

27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"----------------------------------- New session -----------------------------------"
27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"Veeam Monitor for VMware version 4.5.0.189"
27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"Running at Control-01.rimpar"
27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"Local time is UTC +1"
27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"WinVer=Microsoft Windows Vista; Platfrom=64"
27.01.2010 16:40:33 Generic 0x0834 main"UserIsAdmin=true; Username=Control-01\SendeSystem"
27.01.2010 16:40:33 Inform 0x0834 main"Change the current directory D:\Programme\VeamMonitor succeded."
27.01.2010 16:40:33 Inform 0x14A4 GUI"AssignProcessToJobObject error with code: 5"
27.01.2010 16:40:33 Inform 0x14A4 GUI"Find 4.0 client: C:\Program Files (x86)\VMware\Infrastructure\Virtual Infrastructure Client\Launcher\VpxClient.exe"
27.01.2010 16:40:35 Generic 0x14A4 GUI"Monitor started on host control-01"
27.01.2010 16:40:36 Warning 0x14A4 GUI"Service connection failed Address = \\Control-01\pipe\VeeaMDCS Error = 0x40"


Any Idea? perhaps i would have to change some Policys on my Kaspersky but i dont know which. All policies i have tried dont work with Veeam Monitor Client.


Another Question: if the "Veeam Monitor Client" stops then i get further error messages from the Veam Service about my ESX Servers?


Thanks for any help
intenso
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Wed Jan 27, 2010 3:42 pm
Full Name: Ronny Stein

Re: "could not connect to Veeam Monitor Server...."

Veeam Logoby Gostev » Wed Jan 27, 2010 4:38 pm

Yes, Veeam Monitor has client-server architecture, so having client UI open does not matter.

As for antivirus issue, it would be best to take it to Kaspersky support. We do not support configurations with 3rd party software which blocks communication channels our software is relying on. May be their technical support will be able to advice what antivirus settings need to be changed, alternatively there could be some application's "white-lists" and so on (I don't know anything about this antivirus program, sorry).
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21390
Liked: 2349 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: "could not connect to Veeam Monitor Server...."

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Jan 27, 2010 4:40 pm

Hello Ronny,

You can also check that these ports are open, so that your client part is able to communicate with the server one.

Thank you!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov


Return to Monitoring



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests