Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Real-time performance monitoring and troubleshooting

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Apr 28, 2016 10:27 am

You can also try to use our web-based dashboards and embed their URLs to some 3rd party portal (for example, SharePoint).
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19766
Liked: 1119 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

[MERGED] Managing Multiple Veeam ONE instances

Veeam Logoby ctv.sam » Mon Jan 09, 2017 5:57 am

Hi all

We have a customer with 4 offices spread across the country, each of which runs Hyper-V on their own local servers and has a local instance of Veeam B&R
Each backup server also has Veeam ONE installed, with the respective local Hyper-V Hosts & Veeam B&R server added

We use Veeam Backup Enterprise Manager for visibility on the 4 x B&R servers, and across jobs.
But we manage each of the Veeam ONE instances independently. When updating alarm settings, configuring exceptions etc we have to do this one 4 separate Veeam ONE servers manually.

Is there a mechanism for having multiple Veeam ONE servers 'slaved' to a master, so it reads alarm thresholds, suppression info etc from the one configuration screen?
I know we could connect to each of the Veeam ONE instances from a single client window, but due to latency across the inter-office links this isn't an ideal situation (4 offices are 4 different companies, technically, that don't inter-operate).

Cheers
ctv.sam
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Jan 09, 2017 5:48 am
Full Name: SM

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Jan 09, 2017 10:13 am

Currently it is not possible, but thanks for bringing an interesting use case.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19766
Liked: 1119 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Nail.Mukhametshin » Fri Jul 07, 2017 12:52 pm 1 person likes this post

Hi, we too have 4 instances of Veeam One, but want to connect to these server from one admin machine.

After installing console it asks for server name to connect and creds. We want to ask you add "Server" option to command line options, so we can create Link for each installation instead typing server name each time.

Or use case from ctv.sam to have central console sounds good too.
Nail Mukhametshin | System Engineer | R&D Services Infrastructure Development | Kaspersky Lab
Nail.Mukhametshin
Enthusiast
 
Posts: 27
Liked: 2 times
Joined: Thu May 05, 2016 1:15 pm
Location: Russia, Moscow
Full Name: Наиль Мухаметшин

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Shestakov » Mon Jul 10, 2017 2:48 pm

Hi, Nail.
Thanks for the request, it`s taken into account!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 5010
Liked: 415 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby mtellier » Mon Jul 31, 2017 5:44 pm

We also have multiple instances of Veeam ONE installed and would like to manage them all from a single console. Enterprise Manager has a drop down menu I can use to select the instance I want to use, along with the logon name. It would be really helpful if Veeam ONE Monitor worked the same way.
mtellier
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Thu Feb 18, 2016 3:56 pm
Full Name: Mark Tellier

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Shestakov » Mon Jul 31, 2017 5:45 pm

Thanks for the feedback, Mark!
How many Veeam ONE Servers would you have working this way?
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 5010
Liked: 415 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby mtellier » Mon Aug 07, 2017 12:55 pm

Two would do for now, we have one backup infrastructure for our Corporate and a separate for Production.
mtellier
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Thu Feb 18, 2016 3:56 pm
Full Name: Mark Tellier

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Shestakov » Tue Aug 08, 2017 5:33 pm

Thanks for the reply.
Have you tried to monitor both infrastructures using 1 Veeam ONE Server?
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 5010
Liked: 415 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby mtellier » Tue Aug 15, 2017 5:33 pm 1 person likes this post

Yes I can monitor both, but it's annoying having to switch the server name and credentials switching between the servers. B&R Console has a drop down menu for servers and caches logon name, more convenient.
mtellier
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Thu Feb 18, 2016 3:56 pm
Full Name: Mark Tellier

Re: Feature Request - Monitoring Multiple Veeam One Servers

Veeam Logoby Shestakov » Thu Aug 17, 2017 10:24 am

I meant adding 2 backup servers to 1 Veeam ONE server and monitor both of them same time.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 5010
Liked: 415 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Previous

Return to Monitoring



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests