No connection to database

Real-time performance monitoring and troubleshooting

No connection to database

Veeam Logoby meteor » Mon Jan 21, 2008 12:50 pm

I've just installed Monitor and instead of using the sql express version I pointed the install to a regular SQL 2005 server. Install gives on errors but when I run Monitor I get no connection to database. Quick look on DB server shows no veeam instance, so I create it. Uninstall and reinstall. Still no database connection!
meteor
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am

Veeam Logoby Atkatch » Mon Jan 21, 2008 2:50 pm

To connect to the remote SQL DB you need to verify that:

1. SQL Server is configured for Windows Authentication. Named Pipes protocol is enabled.
2. The user that you have specified during installation has administrative rights on both remote (database) and local hosts.
3. Please check manually that “Veeam Monitoringâ€Â
Atkatch
Expert
 
Posts: 212
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am

Veeam Logoby meteor » Wed Jan 23, 2008 2:50 pm

I'm no DB admin but;
When I log into the databasew management console I use the domain admin account. The owner of the Veeam DB that I created is Domain admin account.
Domain admin was also used to install Monitor.
The Veeam Monitoring user group were created by the installation.
The instance name is dbservername\dbname.
Permanent LinkGo to Top of Page
meteor
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am

Veeam Logoby notuser » Mon Feb 04, 2008 1:30 pm

I am facing database connection problem.
Receiving following error message while connecting to database
"Could not connect to database. Please check connection settings"
Please, anyone knows solution kindly post, I have send a mail to support and not received any reply.
notuser
Expert
 
Posts: 216
Liked: never
Joined: Mon Jan 26, 2009 2:05 pm

Veeam Logoby Atkatch » Mon Feb 04, 2008 2:00 pm

Thank you for your request.

Please run the following command and forward obj.dat to support@veeam.com:
SQLCMD.EXE -S <DB_HOST>\<DB_INSTANCE> -Q "SELECT * FROM Monitor.dbo.sysobjects WHERE xtype='u' OR xtype='v' ORDER BY xtype,name" > obj.dat 2>&1

Please verify that you have changed <DB_HOST>\<DB_INSTANCE> to the correct values i.e. localhost\veeam
Atkatch
Expert
 
Posts: 212
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am

Veeam Logoby perch » Fri Jun 13, 2008 1:15 pm

Did you ever solve this issue as we have been having a similar issue connecting to a remote SQL database with the message "could not connect to database please check connection settings"
perch
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am

Veeam Logoby Atkatch » Wed Jun 18, 2008 1:15 pm

If everything is correct please send us the logs (About->View log, View service log)
Atkatch
Expert
 
Posts: 212
Liked: never
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am


Return to Monitoring



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests