Real-time performance monitoring and troubleshooting
Post Reply
Pat490
Expert
Posts: 163
Liked: 26 times
Joined: Apr 28, 2015 7:18 am
Full Name: Patrick
Location: Germany
Contact:

Rename V1 Server

Post by Pat490 »

At the moment we still have 1 virtual server for VBR and V1. We are in the process of purchasing a new physical server for VBR.
After we have installed new Server and moved backups and VBR services to new server, I will uninstall VBR from old server and want to keep V1 on virtual machine. Can I than just rename old virtual machine?

Shestakov
Expert
Posts: 7328
Liked: 773 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Rename V1 Server

Post by Shestakov »

Hello Patrick,
Do you want to change VM name in vSphere client/Hyper-V manager or change VM`s FQDN (fully qualified domain name)?
Thanks!

Pat490
Expert
Posts: 163
Liked: 26 times
Joined: Apr 28, 2015 7:18 am
Full Name: Patrick
Location: Germany
Contact:

Re: Rename V1 Server

Post by Pat490 »

I want to change the FQDN!

So I only need to check Veeam One Settings Utility and edit "Server name", shortcuts, urls, etc for local SQL Server after rename?

Shestakov
Expert
Posts: 7328
Liked: 773 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Rename V1 Server

Post by Shestakov »

Yes, it should work. Feel free to contact Veeam technical support for assistance.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest