Backup to tape keeps failing

Everything about backing up to tape

Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby jensve » Fri Jun 26, 2015 8:15 am

Hello,

We are running veeam backup & replication 7.0 version 7.0.0.690. One time a week there runs a backup to tape job for a few VM's.
In the begin the jobs ran without any errors and now sometimes it is succesfull but most of the times the job fails.

If I run the job manually it completes without any errors, but in the schedule it always fails the last couple of weeks.

This are the errors from veeam report:

Code: Select all
Task D:\Veeam Backups\Backup_AD01\Backup_AD012015-06-18T090039.vbk failed: Terminated
EndSessionTape failed Client error: Tape session is not opened.
Job has failed. See logs for details.

Task D:\Veeam Backups\Backup_AD01\Backup_AD012015-06-05T090053.vbk failed: file not found --tr:Client unable to process [get_file] command. Source: [D:\Veeam Backups\Backup_AD01\Backup_AD012015-06-05T090053.vbk]. Target: [TapeFs://\\.\Tape0|32507624|3072|Backup_AD012015-06-05T090053.vbk].


Task E:\Veeam2\Beehive\Backup_Beehive2015-06-04T173036.vbk failed: file not found --tr:Client unable to process [get_file] command. Source: [E:\Veeam2\Beehive\Backup_Beehive2015-06-04T173036.vbk]. Target: [TapeFs://\\.\Tape0|32507632|3072|Backup_Beehive2015-06-04T173036.vbk].

Task D:\Veeam Backups\Backup_AD01\Backup_AD012015-06-25T090047.vbk failed: Microsoft SQL server hosting the configuration database is currently unavailable. Possible reasons are heavy load, networking issue, server reboot, or hot backup. Please wait, and try again later. Error information: Subquery returned more than 1 value. This is not permitted when the subquery follows =, !=, <, <= , >, >= or when the subquery is used as an expression. The statement has been terminated.
Task Tape metadata info failed: Microsoft SQL server hosting the configuration database is currently unavailable. Possible reasons are heavy load, networking issue, server reboot, or hot backup. Please wait, and try again later. Error information: Subquery returned more than 1 value. This is not permitted when the subquery follows =, !=, <, <= , >, >= or when the subquery is used as an expression. The statement has been terminated.


This last one is from this week and is the first time we got this error. I just started the job manually and it's running at the time, but the job started yesterday morning and have been running for 23h and then fails.

Any idea's?

Kind regards
jensve
Novice
 
Posts: 8
Liked: never
Joined: Wed Apr 30, 2014 9:09 am

Re: Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jun 26, 2015 9:31 am

Any idea's?

You're running RTM version of VB&R 7.0 that has the very first implementation of our tape support, a lot has been revised since that time: many issues have been fixed, many enhancements and improvements have been added.

So, as first step can you kindly update to the latest product version and see whether the issue persists?

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13250
Liked: 965 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby jensve » Fri Jun 26, 2015 9:36 am

v.Eremin wrote:
Any idea's?

You're running RTM version of VB&R 7.0 that has the very first implementation of our tape support, a lot has been revised since that time: many issues have been fixed, many enhancements and improvements have been added.

So, as first step can you kindly update to the latest product version and see whether the issue persists?

Thanks.


That was my first thought aswell and we are going to do, but at the same time we didn't had any issues in the begin with the back up to tape job.
jensve
Novice
 
Posts: 8
Liked: never
Joined: Wed Apr 30, 2014 9:09 am

Re: Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jun 26, 2015 9:49 am

I'm not saying that it is necessarily related to the obsolete version: it might be or might not be. However, updating to the latest version will allow us to disregard a lot of potential suspects, separating the wheat from the chaff. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13250
Liked: 965 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby jensve » Wed Jul 15, 2015 7:32 am

We finally could upgrade to the newest version. I put a tape in it and erased it to be sure it was empty, but again we received the same errors.
Any thoughts?
jensve
Novice
 
Posts: 8
Liked: never
Joined: Wed Apr 30, 2014 9:09 am

Re: Backup to tape keeps failing

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Jul 15, 2015 10:06 am

I think it's time for you to open a support ticket, letting support team analyze provided logs and find out the root cause of the experienced behaviour. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13250
Liked: 965 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: Andreas Daesch and 6 guests