Drives not showing under library

Everything about backing up to tape

Drives not showing under library

Veeam Logoby jwsdi » Thu Aug 04, 2016 7:27 pm

Hello all -

I have been wracking my brain trying to get this to work and it is just not working properly. Here is my scenario:

VEEAM B&R 9 - Tape Infrastructure > Libraries

Both active libraries show up on the same menu level as both active drives. See below:

Image

Note the 4 highlighted entries. We renamed the one library to DO NOT USE since that is partitioned off for use in COMMVault. The weird thing is, the libraries do not see the drives, but see the tapes :

Image
Image

And the drives that are split out, show the drives, but do not show the tapes :

Image

I have tried the registry fix, add TapeDevices value with ProxyName and changer0=tape0:0, but that does not seem to do anything unless I am entering something incorrectly. Has anyone run across this before that could assist?
jwsdi
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Thu Aug 04, 2016 7:13 pm
Full Name: Jason Wenzel

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Dima P. » Thu Aug 04, 2016 10:48 pm

Hi jwsdi,

Noticed that you are using the default windows driver which operates over SCSI. Can you check if your library has proper windows drivers and if its possbile to get them installed?
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby jwsdi » Thu Aug 04, 2016 10:56 pm

Hello Dima, thank you for the reply.

Currently we are using Spectra Logic drivers from Spectra's website. They display as Spectra Logic Medium Changer. v2.0.2.5.
jwsdi
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Thu Aug 04, 2016 7:13 pm
Full Name: Jason Wenzel

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Dima P. » Thu Aug 04, 2016 11:01 pm

Jason,

Can you share the screenshot of the device manager with tape devices (drives and medium changer) being displayed?
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby jwsdi » Thu Aug 04, 2016 11:11 pm

Of course, here you are.

Image
jwsdi
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Thu Aug 04, 2016 7:13 pm
Full Name: Jason Wenzel

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Dima P. » Thu Aug 04, 2016 11:22 pm

Thanks. In Veeam B&R, right click the library icon and uncheck the Use native SCSI commands instead of Windows driver check box
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby jwsdi » Thu Aug 04, 2016 11:34 pm

Dima P. wrote:Thanks. In Veeam B&R, right click the library icon and uncheck the Use native SCSI commands instead of Windows driver check box


THANK YOU DIMA! Unchecking that box and rescanning seems to have done the trick! We will setup a test back now, thank you again so much!
jwsdi
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Thu Aug 04, 2016 7:13 pm
Full Name: Jason Wenzel

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Dima P. » Thu Aug 04, 2016 11:38 pm 1 person likes this post

Perfect! Glad to hear that you are up and running now.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Gostev » Tue Aug 09, 2016 7:54 pm

By the way, what is the default setting for this checkbox, Dima?
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21390
Liked: 2349 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Drives not showing under library

Veeam Logoby Dima P. » Wed Aug 10, 2016 5:29 pm

Depends on installed drivers. For instance, 'Use native SCSI commands' is enabled automatically if Unknown Medium Changer driver is used.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests