Re-using Media Random "insert a valid tape issue"

Everything about backing up to tape

Re-using Media Random "insert a valid tape issue"

Veeam Logoby Supraman » Mon May 23, 2016 4:25 pm

Hello Guys,

I was wondering if anyone else has a problem with reusing a used media with Veeam 9.0.0.1491?

The steps that I had taken to try and reuse an HP LTO6 Tape was.
- Ensure the media set for the tape had expired.
- Inventory the tape
- Ran a short erase on the tape.
- I then Mark the tape as free and left it in the correct media pool.
- Next I attempt to run a backup to tape job that corresponds to the same media pool.

When the job starts it prompts the following message.

Code: Select all
Insert a valid tape into the library HP Ultrium 6-SCSI (XXXXX), oldest retained tape: XXXXXXL5, last written tape: XXXXXXL5. This issue has happen to me so far twice and I cant see to figure why.

Now I have tried using long erase and "the insert a valid tape" had also occurred, but it was after two jobs were actually written to a re-use media.
Supraman
Enthusiast
 
Posts: 26
Liked: 2 times
Joined: Sat May 23, 2015 6:58 pm
Full Name: Vinh

Re: Re-using Media Random "insert a valid tape issue"

Veeam Logoby v.Eremin » Tue May 24, 2016 9:36 am

May I ask you to open a ticket with our support team and post its number here? The described situation doesn't look expected, and we'd like to investigate it further.

If you're leveraging global media pool, be aware to check whether the given library/drive (the one you're inserting a tape into) is a part of the media pool, and failover is enabled in the media pool settings.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13295
Liked: 973 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Re-using Media Random "insert a valid tape issue"

Veeam Logoby Supraman » Wed May 25, 2016 2:27 pm

Hello Eremin,

I had a case open on a different issue, but encounter this problem during the troubleshooting of it. Anyways the case that I had open up was 01720269.
Supraman
Enthusiast
 
Posts: 26
Liked: 2 times
Joined: Sat May 23, 2015 6:58 pm
Full Name: Vinh

Re: Re-using Media Random "insert a valid tape issue"

Veeam Logoby wazza11 » Tue Aug 23, 2016 11:54 pm

Hello Supraman,

Did you ever get a response to this? I am experiencing the same issue as you describe?
wazza11
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Tue Aug 23, 2016 11:48 pm
Full Name: Warren


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests