Tape currently in drive can not be used for backup

Everything about backing up to tape

Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby TommyB » Tue Sep 17, 2013 8:20 am

Hi,

today I got the message in the subject, but the tape had plenty of space (around 500 GB) and has been used the first time to run a backup yesterday.

I now inserted the next free tape and the backup has started, but I would like to know what could possibly cause this?

Thomas
TommyB
Expert
 
Posts: 115
Liked: 15 times
Joined: Wed Aug 28, 2013 9:46 am
Location: Germany.Europe.Terra.Sol.Milkyway.Localgroup.Virgo
Full Name: Thomas Braun

Re: Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby v.Eremin » Tue Sep 17, 2013 8:48 am

Is it the only cassette that is affected by this behavior or this issue is reproducible on every tape medias? Also, what is the model/vendor of your tape appliance? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby TommyB » Tue Sep 17, 2013 9:37 am

v.Eremin wrote:Is it the only cassette that is affected by this behavior or this issue is reproducible on every tape medias?


I simply don't know yet - this is the first time this happened. There are 10 tapes in the media pool and so far it just worked as expected.

I will try to insert the tape again for the backup tomorrow and see what happens.

v.Eremin wrote:Also, what is the model/vendor of your tape appliance? Thanks.


It is an HP Ultrium 4 / 1840 external standalone drive.
TommyB
Expert
 
Posts: 115
Liked: 15 times
Joined: Wed Aug 28, 2013 9:46 am
Location: Germany.Europe.Terra.Sol.Milkyway.Localgroup.Virgo
Full Name: Thomas Braun

Re: Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby v.Eremin » Tue Sep 17, 2013 9:46 am

As far as I know, there has been already one customer who reported about similar issue with the same device. Even though his case is still under the investigation, kindly, open your own one and provide support team with the corresponding logs, since we want to collect as much information regarding this behavior as possible.

Also, please, update this topic with the case id, so that, we can follow it. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby TommyB » Wed Sep 18, 2013 12:20 pm

Hi,

it just came across my mind if the following setting might be the reason for this problem: "Create new media set for every backup session"

Does this cause the need for a new tape for each backup?

Thomas
TommyB
Expert
 
Posts: 115
Liked: 15 times
Joined: Wed Aug 28, 2013 9:46 am
Location: Germany.Europe.Terra.Sol.Milkyway.Localgroup.Virgo
Full Name: Thomas Braun

Re: Tape currently in drive can not be used for backup

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Sep 18, 2013 1:13 pm

New media set will be created on new tape, indeed, regardless of the amount of free space available on the previous tape. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests