Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Everything about backing up to tape

Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Veeam Logoby jmaissan » Mon Dec 08, 2014 7:07 pm

V8.0 We run 2 backup jobs followed by backup to tape on the weekend.
Job 1 completes successfully and ejects the tape.
Job 2 Fails with the message Tape not Exchanged even though the previous job ejected the tape.

V7 the tape job would wait until Monday morning when the correct tape was inserted, and then continue with the tape backup.

Also with V8 the tape backup takes much longer (about 1.5 times as long as V7)

I am using a LTO 5 drive with LTO 5 tapes.
jmaissan
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Mon Dec 08, 2014 6:30 pm
Full Name: Jeff Maissan

Re: Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Dec 08, 2014 8:03 pm

Job 1 completes successfully and ejects the tape.
Job 2 Fails with the message Tape not Exchanged even though the previous job ejected the tape.

Are those job identical in terms of settings?

Also with V8 the tape backup takes much longer (about 1.5 times as long as V7)

Do the source backup jobs use reversed incremental mode or does the tape server have some public IP by any chance?

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Veeam Logoby Dima P. » Mon Dec 08, 2014 9:26 pm

Jeff,

Regarding the error you received, please take a look at this KB, it would help you to apply a fix. It seems you library changer does not support media return to non original slot – the solution is described in the bottom of this article: Tape requires return to original slot , but it is already filled. Move tape manually, and retry operation
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Veeam Logoby jmaissan » Mon Jan 12, 2015 1:14 pm

SP1 for V8 seems to have solved the tape exchange problem.

As for the poor tape performance, I have noticed that others seem to have the same problem. we went from about 85MB per second to 54MB per second after the upgrade to V8. Nothing else changed. Tempted to downgrade and re-test with V7 to show that it is a V8 problem.
jmaissan
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Mon Dec 08, 2014 6:30 pm
Full Name: Jeff Maissan

Re: Tape Job Fails - Tape not Exchanged

Veeam Logoby Dima P. » Mon Jan 12, 2015 1:51 pm

Jeff,
Please double check if the compression was enabled in backup to tape job properties? If yes try to disable it and let me know the results.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests