Error: An error occurred while parsing EntityName. Line 1

Availability for the Always-On Enterprise

Error: An error occurred while parsing EntityName. Line 1

Veeam Logoby ubignor » Thu May 30, 2013 7:42 am

Error: An error occurred while parsing EntityName. Line 1, position 38


Dear member

I am using VEEAM v6 patch 3 as backup solution in my site. i have 24 VM in site on 2 ESX host ESXi 5.0.0- 4413..
i have problem with one of machine during of back that you can find it in bellow

"Error: An error occurred while parsing EntityName. Line 1, position 38"


have any one any comment for this error?

i tried this way before:

1. give directiry to job from SAN directly
2. coennect and disconnect host
3. checked VM ID in SQL data base and it is correct.
ubignor
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Aug 05, 2012 5:19 am
Full Name: Keyvan Chamani

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby v.Eremin » Thu May 30, 2013 8:36 am 1 person likes this post

An error occurred while parsing EntityName

This issue usually appears while processing VM with virtual disks located on datastore with ampersand in its name. The only option you have is to rename the corresponding datastore.

VEEAM v6 patch 3

It used to be a known-issue in VB&R 6 version, thus, it’s always recommended to be on the most up-to-date version since numerous improvements have been implemented so far, as well as, a variety of issues, like the aforesaid one, have been addressed.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13558
Liked: 1006 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby ubignor » Sat Jun 01, 2013 11:25 am

Thank you so much
It was very helpful and my problem has been solved.

Just one note: I didn't have "&" on datastore name, but i have it in name of VM folder on datastore. I changed it and problem gone
ubignor
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Aug 05, 2012 5:19 am
Full Name: Keyvan Chamani

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby foggy » Sun Jun 02, 2013 9:04 pm

Keyvan, thanks for updating the thread with the resolution. Much appreciated!
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15087
Liked: 1110 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

[MERGED] Error: An error occurred while parsing EntityName.

Veeam Logoby bburgstaller » Sun Oct 30, 2016 2:05 pm

Hello everyone,

We are currently using B&R 9.5 Beta on a test system. Build number: 9.5.0.554.RC1
Just stumbled over a bug that has been in the software before: veeam-backup-replication-f2/error-an-error-occurred-while-parsing-entityname-line-1-t16761.html
Issue: When trying to backup a VM that has a folder including an ampersand "&" in its configuration (eg. because an ISO image has been mounted as a CD drive), the backup job will stop with the error "An error occurred while parsing EntityName. Line 1..." In our case it was the following folder which was mounted as a cd drive to install Veeam B&R: D:\temp\Beta\VeeamBackup&Replication_9.5.0.554.RC1.iso
Our environment:
Hyper-V host Windows Server 2016
VM to backup also Windows Server 2016
Seems to be an issue with the XML-processing library in use...
Hope this is not a duplicate to a previous message but as Veeam support didn't know of this issue until last week, I guess it's new.

Best regards,
Benedikt
bburgstaller
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Sun Oct 30, 2016 1:59 pm
Full Name: Benedikt Burgstaller

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby PTide » Sun Oct 30, 2016 3:30 pm

Hi,

The error should have been fixed however it never hurts to double-check so I've passed you message to QA.

Thanks for heads up!
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3140
Liked: 262 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby PTide » Mon Oct 31, 2016 11:16 am

UPDATE:

Please contact the engineer who gave you the build and work with him so he can send us the logs. Also please tell me who is your engineer via private message.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3140
Liked: 262 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby extremesanity » Thu Nov 10, 2016 2:06 am 1 person likes this post

Had this problem with an ampersand (&) in the VM name. It worked fine in version 8, but appeared in version 9. I encountered while trying to perform a quick backup.
extremesanity
Influencer
 
Posts: 14
Liked: 6 times
Joined: Thu Jul 31, 2014 3:47 pm
Full Name: Lucas

Re: Error: An error occurred while parsing EntityName. Line

Veeam Logoby foggy » Thu Nov 10, 2016 10:13 am

Hi Lucas, I was able to reproduce this (though with a different error message), so thank you for the heads up. Passing info to QA.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 15087
Liked: 1110 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Dima P., Google [Bot] and 30 guests