Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
Marc.H
Enthusiast
Posts: 75
Liked: 15 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Marc.H »

Hi,

I upgraded one environment to the V12 RTM version and whenever I try to edit a Backup or replication Job get the error "Nullable object must have a value"

I get the same error when trying to create a new Backup or replication job.

Any hints?

Marc
Mildur
Product Manager
Posts: 8856
Liked: 2337 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Mildur »

Hello,
That sounds like a technical issue. Please provide a support case ID for this issue, as requested when you click New Topic.
Without case number, the topic will eventually be deleted by moderators.
If you like to ask questions about technical issues without a support case, then you can try https://community.veeam.com/.

Debug logs and maybe the database are required to analyze such issues.

Best regards,
Fabian

PS: support can only help if you upload logs https://www.veeam.com/kb1832
Product Management Analyst @ Veeam Software
cameron.calvert
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Feb 07, 2023 1:50 pm
Full Name: Cameron Calvert
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by cameron.calvert »

+1

I'm having the same issue.

Case #05860782 — Error editing a job in V12 RTM
Mildur
Product Manager
Posts: 8856
Liked: 2337 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Mildur » 1 person likes this post

Hi Cameron

Thanks for the case number.
I checked our support cases and it seems a fix for updated VBR server is already available. Your support engineer will assist you in applying it.
This issue will be fixed in our GA release.

Best,
Fabian
Product Management Analyst @ Veeam Software
Marc.H
Enthusiast
Posts: 75
Liked: 15 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Marc.H » 1 person likes this post

Hi Cameron,

thanks for sharing the information. I opened a case as well Case #05862414 - and referred your case number.

Thanks
Marc
Marc.H
Enthusiast
Posts: 75
Liked: 15 times
Joined: May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Marc.H » 2 people like this post

Quick update from my side:

Veeam support did solve the problem. They analysed the DB and figured out in credential db that there was indeed an entry with NULL value. We fixed that with SQL command and everything is up and running.

As always - very good Support!
Mildur
Product Manager
Posts: 8856
Liked: 2337 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Mildur »

Thanks Marc for the positive feedback.
I'll let our support team know :)

Best,
Fabian
Product Management Analyst @ Veeam Software
FrankV1971
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Feb 14, 2023 4:59 pm
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by FrankV1971 »

We face the same issue. Is the fix available?
veremin
Product Manager
Posts: 20286
Liked: 2258 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by veremin » 1 person likes this post

Kindly reach our support team for further confirmation. If the issue is verified, the fix will be shared with you. Thanks!
urbok
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Feb 20, 2023 9:44 am
Full Name: Nicola Simone Tessari
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by urbok »

It's possible to share the SQL query command to fix the NULL in credential db?
Mildur
Product Manager
Posts: 8856
Liked: 2337 times
Joined: May 13, 2017 4:51 pm
Full Name: Fabian K.
Location: Switzerland
Contact:

Re: V12 error after upgrading - Nullable object must have a value

Post by Mildur »

Hi

We won't share DB queries. It is not supported to run that on your own.
To solve this issue, please use the Day0 patch to update RTM to GA.
https://www.veeam.com/kb4415

The patch was released last Friday.

Best,
Fabian
Product Management Analyst @ Veeam Software
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: abraham.hernandez, Semrush [Bot] and 81 guests