Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
jimmycartrette
Influencer
Posts: 14
Liked: 2 times
Joined: Feb 02, 2017 2:13 pm
Full Name: JC
Contact:

Firewall GPO for Veeam

Post by jimmycartrette »

I've noticed the default firewall for server 2016 and windows 10 isn't letting my veeam inject it's service. So as of now I'm disabling the firewall, running the backup once, then enabling the firewall.

I was wondering if anyone else has already run into this and created a solution - like a GPO that allows the veeam proxies access through the windows firewall.


I realize I'm being lazy here, just wondering if someone has already done the work of figuring out the ports etc.

foggy
Veeam Software
Posts: 19761
Liked: 1823 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Firewall GPO for Veeam

Post by foggy »

You can review all the ports that need to be open for product operation at this page. Moreover, network connection to the guest OS is not even required, as Veeam B&R is able to perform backup over VIX.

neilmurphy65
Enthusiast
Posts: 91
Liked: 15 times
Joined: Nov 25, 2010 4:26 pm
Full Name: Neil Murphy
Contact:

Re: Firewall GPO for Veeam

Post by neilmurphy65 »

I've outlined how to configure a GPO to do this in my blog here:
https://univirt.wordpress.com/2018/03/0 ... m-backups/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests