Discussions specific to tape backups
WinstonWolf
Expert
Posts: 187
Liked: 4 times
Joined: Jan 06, 2011 8:33 am
Contact:

Re: Error: setMediaParameters error: Tape error: '87'

Post by WinstonWolf » Jun 20, 2016 10:37 am

Another Tipp : When u become Errors like Cannot set block size: 1048576setMediaParameters error: Tape error: '87' (Wrong Parameter) or somthing like this ,
Try first to Inventory or Catalog this "Problem"Tape and then try again to erase this Tape .

Let me now if it helps .

Thanks

rreed
Expert
Posts: 354
Liked: 72 times
Joined: Jun 30, 2015 6:06 pm
Contact:

Re: Error: setMediaParameters error: Tape error: '87'

Post by rreed » Jun 20, 2016 1:20 pm

This seems pretty indicative of the bug described to me; sometimes it may not know what to do when it encounters a tape written in a different block size than is currently set on the drive. I've run out of tapes, but about to head down to put some more in, I should be able to report back in the next day or two if the hot-fix fixes mine.
VMware 6
Veeam B&R v9
Dell DR4100's
EMC DD2200's
EMC DD620's
Dell TL2000 via PE430 (SAS)

Hauke
Influencer
Posts: 11
Liked: 1 time
Joined: Apr 16, 2015 11:25 am
Full Name: Hauke Ihnen
Contact:

Re: Error: setMediaParameters error: Tape error: '87'

Post by Hauke » Jan 30, 2018 2:13 pm

Hello,

had the same issue with blocksize and was able to resolve it. Maybe it helps you:

The issue was that the HPE installation package for the tape library / LTO drives (cp032931) is also installing the driver for the SAS controller (HP P411 in my case).
But: this is a special "media driver" (you can see it in the device manager), looks like it's limited to 64k blocksize.
I installed the real P411 driver afterwards (cp028045), which replaced the media driver, and after a reboot Veeam was able to use the tapes again (512k).

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests